Eros Ramazzotti

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Eros Ramazzotti
Eros Ramazzotti 2.jpg
Eros Ramazzotti
Födelsenamn Eros Luciano Walter Ramazzotti Molina
Född 28 oktober 1963 (53 år) Rom, Italien Italien
Bakgrund Rom, Italien Italien
Genrer Mjukrock, pop, synthpop
År som aktiv 1984 - idag
Skivbolag Arista Records, BMG, RCA
Webbplats Officiell webbplats

Eros Luciano Walter Ramazzotti Molina, född 28 oktober 1963 i Rom, är en italiensk popsångare. Han växte upp i utkanterna av Roms Cinecittà (Italiens svar på Hollywood) och medverkade i ungdomen som statist i en del filmer. 1985 gav han ut sitt första album, Cuori agitati. Bland hans skivsuccéer märks Terra promessa, L'ombra del gigante och Fuoco nel fuoco. Han sjunger på både italienska och spanska. Han har även sjungit med Tina Turner, Anastacia och andra världsartister.

Liv[redigera | redigera wikitext]

Eros Ramazzotti föddes i Cinecittà, en förort till Rom i Italien, som son till en målare. Eros framträdde vid tidig ålder som statist i spelfilmer men drömde ständigt om en karriär som popstjärna. Han började skriva sånger med hjälp av sin far Rodolfo, och bestämde sig då för att söka in till en musikkonservatorium. Detta skedde dock aldrig; efter att han kuggats på intagningsprovet började han istället läsa till bokförare. Detta varade emellertid inte länge, då hans tankar alltid kretsade kring musiken.[1]

År 1981 deltog Eros i en musiktävling vid namn Voci Nuove di Castrocaro (nya röster) med sången "Rock 80" (som han själv skrev), där en rad rekryterare fanns på plats. Trots att vinsten gick till Zucchero och Fiordaliso efter att Eros föll ur i finalen, så fick han stöd av Roberto Galanti och Baron Lando Lanni som representerade det nystartade skivbolaget Italian Label Record. Eros fick ett skivkontrakt med bolaget och flyttade strax därefter till Milano med sin bror Marco och sin mor Raffaella, där de inledningsvis bodde i skivbolagets lokal.

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Eros Ramazzotti uppträder på Sommarkrysset.

Studioalbum[redigera | redigera wikitext]

Samlingar[redigera | redigera wikitext]

Livealbum[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ "eros/bio/the_beginning".ramazzotti.com/erosramazzotti_eros.asp.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]