Hoppa till innehållet

FHM

Från Wikipedia
Den här artikeln handlar om den brittiska tidskriften. För den svenska statliga myndigheten Folkhälsomyndigheten (FoHM), se Folkhälsomyndigheten.

FHM, som står för "For Him Magazine", är ett månadsmagasin, med unga män som målgrupp. Den innehåller artiklar om bland annat; sex, sport, bilar, prylar och mode. Tidningen innehåller också utvikningsbilder, med lättklädda kvinnor.

FHM startades i Storbritannien. Numera ges tidningen även ut i nationella utgåvor i länder som USA, Australien och många europeiska länder. År 2005 började tidningen ges ut i Sverige under ledning av chefredaktören Tobias Wickström på förlaget Benjamin, som tillhör Bonnierkoncernen. Samma förlag ger även ut FHM i Norge och Danmark. Tidningens huvudkonkurrenter i Sverige var Slitz och Moore Magazine. Amerikanska FHM har ungefär samma profil som Maxim och GQ.

Den svenska tidningsformatet av FHM lades ner av Bonnierägda Benjamin Media i oktober 2007 på grund av låga upplagesiffror och bristande annonsörsintresse. FHM drivs nu som en webbtidning på svenska av dess brittiska ägare Bauer Media.

I Sverige har kändisar och glamourmodeller som Denise Lopez, Carolina Gynning, Marie Plosjö och Elita Löfblad medverkat med lättklädda bilder. I de amerikanska och brittiska utgåvorna av FHM har ett stort antal kända kvinnor varit med.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]