Felipe Leiva Wenger

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Felipe Leiva Wenger
National Day of Sweden 2016 24.jpg
Fille på nationaldagen, 2016, Skansen, Stockholm. I bakgrunden Ison.
FödelsenamnFelipe Andres Leiva Wenger
Född25 april 1980 (43 år)
BakgrundChile Chile
GenreHiphop
RollRappare
År som aktiv1998
SkivbolagHemmalaget
ArtistsamarbetenIson & Fille

Felipe Andres Leiva Wenger, mer känd som "Fille" eller "Fille Danza", född 25 april 1980 i Chile, är en svensk hiphopartist. Han utgör tillsammans med Ison Glasgow hiphopduon Ison & Fille.

Fille har gjort ett fåtal sololåtar som finns på Ison & Filles album (bland annat som karaktären Lilla Al-Fadji). Han är också medlem i Highwon-klicken.

Felipe Leiva Wenger kom till Sverige 1985 och växte därefter upp i Stockholmsförorten Vårberg. Felipe Leiva Wenger har medverkat i Kanal 5:s serie Lilla Al-Fadji & Co tillsammans med Fredrik "Big Fred" Eddari. Serien är en spin-off från Sen kväll med Pierre, som var en del av SVT:s humorsatsning Humorlabbet. I serien spelar Leiva Wenger huvudpersonen Lilla Al-Fadji, som tillsammans med affärsmannen Abu Hassan ger sig ut på en road-trip för att leta efter sin "baba" som försvann när Al-Fadji var barn och som tros bo i Norrland.

På Sveriges Radios P3 gick radioserien Lilla Al-Fadji’s Hollywood Radio i P3, en humor-talkshow med gäster, fram till december 2017. Hösten 2020 och hösten 2021 sändes tv-serien Streams på SVT play, i regi av Tiffany Kronlöf. Totalt har två säsonger sänts.

Felipe Leiva Wenger är bror till Alejandro Leiva Wenger och Pablo Leiva Wenger.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]