Figurer i Transformers

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Detta är en lista över figurer i Transformers.

Bumblebee[redigera | redigera wikitext]

Cosplayer Bumblebee. New York Comic con 2012

Bumblebee är en robot i serien Transformers och är en av Autobots.

Bumblebee kan förvandla sig till en bil. I de äldre serierna och tecknade serierna är det en gul folkvagn men i filmen Transformers är Bumblebee en gul Chevrolet Camaro. I filmen Bumblebee är det åter en gul folkvagn.

Ironhide[redigera | redigera wikitext]

Ironhide är en av de goda robotorna Autobots i Transformers.

Megatron[redigera | redigera wikitext]

Huvudartikel: Megatron

Megatron är ledare för Bedragarna.

Metroplex[redigera | redigera wikitext]

Metroplex är en av de goda robotorna Autobots i Transformers.

Optimus Prime[redigera | redigera wikitext]

Huvudartikel: Optimus Prime

Optimus Prime är ledare för Autobots.

Scorponok[redigera | redigera wikitext]

Scorponok är en karaktär i det fiktiva Transformers-universumet. Han är en av Bedragarna med förmågan att förvandla sig till en mekanisk skorpion.

Scorponok i Marvel[redigera | redigera wikitext]

I de Marvel-producerade Transformers-serier som publicerats, framställs Scorponok som en hänsynslös men metodisk individ; under sin tid som ledare för Bedragarna är han tyrannisk men rationell. När kampen mot den planetslukande Unicron enar alla Transformers, befinner sig Scorponok på barrikaderna. Då han inlett en frågeställning om sig själv som en moralisk, altruistisk varelse, blir den självuppoffrande kampen en ödesfråga för Scorponok. I stridens hetta kastar han sig i en djärv men dumdristig attack mot det metalliska vidundrets fötter. I sin irritation lät odjuret helvetets eldar flöda från sina stålkäftar, och den tappre bedragaren möter sin undergång då kretsarna och mekaniken i hans kropp smälts till en oformlig klump. Autoboternas ledare, Optimus Prime, delar den fallne krigarens sista stund och, i ett ögonblick av försoning, skänker Prime själsfrid till sin forna fiende genom att säga att han äntligen "gjort det rätta".