Stockholm Exergi

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Fortum Värme)
Hoppa till: navigering, sök

Stockholm Exergi (f d AB Fortum Värme Holding samägt med Stockholms stad) är ett lokalt energibolag som producerar fjärrvärme, fjärrkyla och el. Företaget levererar värme och kyla till cirka 10 000 kunder och via dem till en stor del av de som bor och verkar i Stockholmsregionen.

Tillsammans med kunderna har Stockholm Exergi bidragit till att Stockholm räknas som en av världens renaste huvudstäder. Vid en jämförelse mellan 100 städer i världen rankades Stockholm som den tredje mest hållbara staden (Arcadis och Centre for Economic and Business Research, 2016). Företaget ägs till lika delar av Fortum och Stockholms stad. Senast 2030 ska fjärrvärmen i Stockholm produceras till 100 procent av förnybar eller återvunnen energi. Stockholm Exergi skapar energin i framtidens städer.

Stockholm Exergis[1] anläggningar:

Stockholm Exergi äger även mindre så kallade spetsanläggningar som används vid stort energibehov, till exempel på vintern.

Bilder, värmeverk i urval[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Stockholm Exergis webbplats”. https://www.stockholmexergi.se/om-stockholm-exergi/vara-anlaggningar/. Läst 12 februari 2018.