Fridagymnasiet

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Fridagymnasiet
Skoltypgymnasieskola
OrtVänersborg
LänVästra Götaland
LandSverige
Grundad2006

Fridagymnasiet är en fristående gymnasieskola i Vänersborg, belägen i Hagaparken, som grundades 2006.

Namnet på gymnasieskolan och koncernen är taget från poeten och sångförfattaren Birger Sjöberg, som nämner Frida i ett flertal verk, däribland Fridas bok. Tillsammans med Fridaskolan är Fridagymnasiet en del av Fridaskolorna som i sin tur är ett dotterbolag till Frida Utbildning. I koncernen ingår även utbildningsföretaget Didaktikcentrum.[1] Skolan erbjuder fyra studieförberedande utbildningar, Samhällsvetenskapsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Ekonomiprogrammet och Humanistiska programmet.[2] Skolan har ungefär 183 elever.

Elverna på skolan får tillgång till egna kontor. Det är ca 6-8 elever som delar på varje kontor, och på kontoren kan de jobba självständigt. Eleverna har även programtid. När eleverna har programtid väljer de själva vad de vill jobba med, och det är därför de har kontoren, så att de kan sitta där och studera.

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 26 juni 2008. https://web.archive.org/web/20080626020256/http://www.fridautbildning.se/pages/koncernen.html. Läst 28 april 2009. 
  2. ^ http://www.fridagymnasiet.se/Page.asp?PageId=157

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]


Camera-photo.svg Västra Götaland vapen.svg Denna artikel om en plats i Västra Götalands län behöver bilder. Har du en passande fri illustration får du gärna ladda upp den.