Fujitsu

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Fujitsu är ett japanskt IT-företag med drygt 132 000 medarbetare som hjälper kunder i cirka 100 länder. Fujitsu är världens sjunde (2019) största leverantör av IT-tjänster och den största i Japan. Fujitsu är även det enda icke-amerikanska företaget på topp 10-listan. Fujitsu har ungefär 97 000 ansökta och godkända patent.

År 2002 förvärvade Fujitsu International Computers Limited (ICL) som hade verksamhet i Sverige. I ICL ingick det som tidigare hade varit Nokia Data och innan dess Ericsson Information Systems och dessförinnan Datasaab och Facit AB. Den svenska verksamheten är således arvtagare till en stor del av den svenska datorindustrin med rötter på 1960-talet. ICL döptes sedermera om till Fujitsu Services.

Fujitsu Services förvärvade i slutet av 2007 det svenska IT-konsultföretaget Mandator med verksamhet i huvudsak i Norden.

I april 2009, i samband med att Fujitsu-koncernen köpte ut Siemens från samriskföretaget Fujitsu Siemens Computers, integrerades all Fujitsus verksamhet i Sverige i Fujitsu Sweden AB.

Fujitsu Sweden AB har cirka 650 medarbetare. Företaget bedriver huvudsakligen verksamhet inom outsourcing av IT-infrastruktur för arbetsplatser, digitalisering, applikationsutveckling, butikslösningar samt produkter (server, lagring och klienter).

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Se även[redigera | redigera wikitext]