Gears of War 3

Från Wikipedia
Gears of War 3
Gow3-logo.svg
Information
OriginaltitelGears of War 3
År2011
UtvecklareEpic Games
UtgivareMicrosoft Game Studios
GenreTredjepersonsskjutare
PerspektivTredje person
Antal spelareSingleplayer
Multiplayer (1-10)
Samarbete
FormatXbox 360
SpelmotorUnreal Engine 3.5
MedieformatDVD
Arbetslag
ProducentChris Wynn
Rod Fergusson
ManusförfattareKaren Traviss
SpeldesignCliff Bleszinski
MusikSteve Jablonsky
Spelserie
SpelserieGears of War
FöregångareGears of War 2
UppföljareGears of War 4
Distribution
Europa20 september 2011 [1]
Japan22 september 2011 [1]
USA20 september 2011 [1]
Åldersrekommendation
ACBR18
BBFC18
CEROZ
ESRBM
PEGI18
USK18

Gears of War 3 är ett skjutspel ur tredjepersonsskjutargenren från 2011 till Xbox 360. Spelet är utvecklat av Epic Games, och gavs ut av Microsoft Game Studios. Spelet, som är det tredje i Gears of War-serien, släpptes den 20 september 2011 i hela världen utom Japan, där det släpptes två dagar senare.[1]

Handling[redigera | redigera wikitext]

Handlingen i Gears of War 3 utspelar sig några år efter slutet av Gears of War 2. Marcus Fenix får i början reda på att hans far Adam Fenix fortfarande lever. Adam Fenix säger sig ha ett botemedel mot the Lambent, som är individer som blivit infekterade av "Imulsion", som användes som bränsle för fordon på Sera. Spelet cirkulerar sedan kring hur Marcus och hans kompanjoner försöker leta reda på Adam Fenix för att hjälpa honom att sprida detta botemedel och rädda båda sig själva och resten av världen från att "Imulsion" kommer att nå ett kritiskt läge i livscykeln och utplåna allt liv.

Röstskådespelare[redigera | redigera wikitext]

Multiplayer[redigera | redigera wikitext]

Gears of War 3 har ett multiplayerläge där man kan spela upp till tio personer på Xbox Live. Det finns multiplayer-lägen både där man spelar mot varandra och där man samarbetar.

I den tävlingsinriktade delen finns det ett flertal spelsätt, som till exempel Warzone som går ut på att döda alla i andra laget och King of the hill som går ut på att försöka hålla kontroll över ett område på banan.

Ett av samarbetslägena är Horde, som även fanns i Gears of War. Där spelar upp till fem personer tillsammans som människor och försöker överleva "waves" av AI-styrda fiender. Nytt för del tre i serien är att var tionde "wave" består av en så kallad boss, en starkare fiende som kräver speciella taktiker för att döda. Dessutom kan man i trean köpa förstärkningar till sin bas, så att det blir lättare att försvara sig.

Ett nytt samarbetsläge för Gears of War 3 är Beast Mode. I Beast Mode spelar man som Locust (människornas fiende) och ska döda människor. Man kan spela som flera olika typer av Locust.

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ [a b c d] Mäki, Jonas (23 februari 2011). ”Gears of War 3 får premiärdatum”. Gamereactor. http://www.gamereactor.se/nyheter/26277/Gears+of+War+3+f%E5r+premi%E4rdatum/. Läst 26 september 2011.