Gears of War 3

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Gears of War 3
Originaltitel Gears of War 3
År 2011
Utvecklare Epic Games
Utgivare Microsoft Game Studios
Genre Tredjepersonsskjutare
Perspektiv Tredje person
Antal spelare Singleplayer
Multiplayer (1-10)
Samarbete
Format Xbox 360
Spelmotor Unreal Engine 3.5
Medieformat DVD
Arbetslag
Producent Chris Wynn
Rod Fergusson
Manusförfattare Karen Traviss
Speldesign Cliff Bleszinski
Musik Steve Jablonsky
Spelserie
Spelserie Gears of War
Föregångare Gears of War 2
Distribution
Europa 20 september 2011 [1]
Japan 22 september 2011 [1]
USA 20 september 2011 [1]
Åldersrekommendation
ACB R18
BBFC 18
CERO Z
ESRB M
PEGI 18
USK 18
Datorspelsportalen

Gears of War 3 är en skjutspel ur tredjepersonsskjutargenren från 2011 till Xbox 360. Spelet är utvecklat av Epic Games, och gavs ut av Microsoft Game Studios. Spelet, som är det tredje i Gears of War-serien, släpptes den 20 september 2011 i hela världen utom Japan, där det släpptes två dagar senare[1].

Handling[redigera | redigera wikitext]

Handlingen i Gears of War 3 utspelar sig några år efter slutet av Gears of War 2. Marcus Fenix får i början reda på att hans far Adam Fenix fortfarande lever. Adam Fenix säger sig ha ett botemedel mot the Lambent, som är individer som blivit infekterade av "Imulsion", som användes som bränsle för fordon på Sera. Spelet cirkulerar sedan kring hur Marcus och hans kompanjoner försöker leta reda på Adam Fenix för att hjälpa honom att sprida detta botemedel och rädda båda sig själva och resten av världen från att "Imulsion" kommer att nå ett kritiskt läge i livscykeln och utplåna allt liv.

Röstskådespelare[redigera | redigera wikitext]

Multiplayer[redigera | redigera wikitext]

Gears of War 3 har ett multiplayerläge där man kan spela upp till tio personer på Xbox Live. Det finns multiplayer-lägen både där man spelar mot varandra och där man samarbetar.

I den tävlingsinriktade delen finns det ett flertal spelsätt, som till exempel Warzone som går ut på att döda alla i andra laget och King of the hill som går ut på att försöka hålla kontroll över ett område på banan.

Ett av samarbetslägena är Horde, som även fanns i Gears of War. Där spelar upp till fem personer tillsammans som människor och försöker överleva "waves" av AI-styrda fiender. Nytt för del tre i serien är att var tionde "wave" består av en så kallad boss, en starkare fiende som kräver speciella taktiker för att döda. Dessutom kan man i trean köpa förstärkningar till sin bas, så att det blir lättare att försvara sig.

Ett nytt samarbetsläge för Gears of War 3 är Beast Mode. I Beast Mode spelar man som Locust (människornas fiende) och ska döda människor. Man kan spela som flera olika typer av Locust.

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ [a b c d] Mäki, Jonas (23 februari 2011). ”Gears of War 3 får premiärdatum”. Gamereactor. http://www.gamereactor.se/nyheter/26277/Gears+of+War+3+f%E5r+premi%E4rdatum/. Läst 26 september 2011.