Xbox Live

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Xbox Live
Xbox Live Vision at E3 2006.jpg
Information
Utvecklare Microsoft Corporation
Typ Internettjänst
Senaste uppdatering 6 april 2010
Startad November 2002
Konsol Xbox (stängde ner den 15 april 2010)
Xbox 360
Windows Phone
Webbplats http://www.xbox.com/live/

Xbox Live är en onlinetjänst från Microsoft för spelkonsolerna Xbox, Xbox 360 och Xbox One samt Games for Windows-spel. Tjänsten lanserades för Xbox den 15 november 2002[1] och den 22 november 2005 för Xbox 360. Xbox Live tillåter spelare att spela Xbox-spel, med eller mot andra Xbox Live-spelare, över hela världen, via Internet. Det finns över 100 tillgängliga Xbox-spel som är kompatibla med Xbox Live . Alla spel för Xbox 360 är kompatibla med Xbox Live. För att spela spel på Xbox Live behövs en någorlunda snabb Internetförbindelse för att undvika tidsfördröjningar (lagg). Har man en 360 måste konsolen ha en hårddisk installerad eller ett minneskort för att lagra ens profil. Alla gamla Xbox har hårddisk förinstallerat. Användare av Xbox live identifieras med en så kallad Gamertag, som är unik för respektive spelare. Har man Xbox Live kan man dessutom chatta på Windows Live Messenger på sin konsol.

Xbox Live på Xbox[redigera | redigera wikitext]

På Xbox finns det bara en variant av medlemskap. Om man har detta medlemskap kan man spela spel som är märkta med "online enabled" eller "spela online". Ett Xbox Live-medlemskap på Xbox motsvarar ett Xbox Live Gold-medlemskap på en Xbox 360. Om man har ett Xbox Live-medlemskap på en Xbox (1) går det att använda som guldmedlemskap på en Xbox 360. Däremot kan man inte använda medlemskap skapade på 360 på Xbox (1). För att registrera ett medlemskap på Xbox Live till Xbox (1) måste man ha ett kreditkort.

Xbox Live på Xbox 360[redigera | redigera wikitext]

På Xbox 360 finns det två varianter av medlemskap på Xbox Live, Guld och Silver.

Xbox Live Guld[redigera | redigera wikitext]

Xbox Live Guld är det man ska ha om man vill kunna spela online. Xbox Live Guld kostar 69 SEK per månad, 199 SEK för tre månader och 599 SEK för ett helt år. Man kan betala antingen med kreditkort, eller med kontantkort man köper i vanlig butik. Med vissa spel får man en kod som ger en 48 timmars Xbox Live Guld.

Xbox Live Silver[redigera | redigera wikitext]

Xbox Live Silver får man automatiskt om man kopplar in sin Xbox 360 till internet.[källa behövs] Xbox Live Silver är helt gratis och med det kan man bland annat använda Xbox Games Store och skicka/ta emot meddelanden. Om man har ett silvermedlemskap kan man när man vill testa Xbox Live Guld i en månad, kostnadsfritt.

Gamertag[redigera | redigera wikitext]

Gamertag kallas det namn som identifierar spelaren. Samma sak som nickname

Tillgång[redigera | redigera wikitext]

Xbox Live availability map.svg Det finns 34 länder som har tillgång till Xbox Live.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Xbox Live November 15” (på engelska). IGN. 12 augusti 2002. http://www.ign.com/articles/2002/08/12/xbox-live-november-15. Läst 19 maj 2015. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]