George Townshend (Bahá'í)

Från Wikipedia
(Omdirigerad från George Townshend (Bahai))
Hoppa till navigering Hoppa till sök

George Townshend. född 1876, död 1957, var en ärkediakon i den anglikanska kyrkan på Irland som konverterade till Bahá'í-tron1940-talet.

Efter att ha utexaminerats från Oxfords universitet var Townshend i början av 1900-talet verksam som ledarskribent vid Irish Times. Därefter tillbringade han 40 år av sitt liv inom den anglikanska kyrkanIrland, där han till slut blev ärkediakon. Flera år som rektor vid en kyrkoinstitution på Irland gav honom möjlighet till forskning och författarskap. Redan 1918 började han korrenspondera med Bahá'í-trons dåvarande uttolkare Abdul-Baha och studerade därvid grundligt den av Bahá'u'lláh grundade tron. Så småningom kom han att se Bahá'í som fulbordandet av kristendomen och 1947, när han var 70 år, skrev han ut sig ur kyrkan och konverterade till Bahá'í-tron.

Han är författare till bland annat boken "The Christ and Bahá'u'lláh" (Kristus och Bahá'u'lláh). Han har även skrivit "The Promise of All Ages", "The Heart of the Gospel", "Abdu'l-Baha: The Master" samt förordet till Shoghi Effendis mastodontverk "God Passes By". År 1951 blev han av Beskyddaren Shoghi Effendi utsedd till en av Guds Saks Händer för Bahá'í-tron. Han deltog i den stora Bahá'í-konferensen i Stockholm våren 1953.