Hoppa till innehållet

Gravity (sång)

Från Wikipedia
"Gravity"
Zlata Ohnevytj framför låten i Eurovision Song Contest 2013. Bredvid henne syns här Igor Vovkovinskiy som bär in henne på scenen i början av låten.
Eurovision Song Contest-bidrag
Land Ukraina
Artist(er)Zlata Ohnevytj
SpråkEngelska
Kompositör(er)Michail Nekrasov
TextförfattareKaren Kavalerjan
Tävlingsresultat
Semifinalresultat3
Semifinalpoäng140
Finalresultat3
Finalpoäng214
Kronologi
FöreträdareBe My Guest (2012)
EfterträdareTick-Tock (2014)

Gravity är en låt med den ukrainska sångerskan Zlata Ohnevytj, och var Ukrainas bidrag i Eurovision Song Contest 2013 i Malmö. Låten är skriven av Michail Nekrasov och armeniern Karen Kavalerjan.[1]

Eurovision Song Contest 2013

[redigera | redigera wikitext]

I slutet av 2012 skickades låten in med Zlata Ohnevytj som sångerska till Ukrainas nationella uttagning till Eurovision Song Contest 2013. Efter auditions den 21 december där 52 bidrag framfördes var låten en av 20 som valdes av juryn att få delta i uttagningen.

Den nationella finalen hölls den 23 december och där framfördes låten med startnummer sex. Efter omröstningen som bestod av hälften telefonröster och hälften jury, stod det klart att "Gravity" var det vinnande bidraget. Det fick totalt 40 poäng, tre poäng fler än vad tvåan Dasja Medova hade fått med sin låt "Don't Want to Be Alone". Låten var både TV-tittarnas och juryns favorit.[2]

Därmed blev låten Ukrainas bidrag i Eurovision Song Contest 2013 som hölls i Malmö i Sverige. Låten framfördes i den första semifinalen 14 maj, och kvalificerades där till finalen 18 maj. Först efter finalen meddelades att låten hamnade på tredje plats i semifinalen. Även i finalen hamnade låten på tredje plats.

Externa länkar

[redigera | redigera wikitext]
Företräddes av
Gaitana
med Be My Guest
 
Ukrainas bidrag i Eurovision Song Contest

2013
Efterträddes av
Innehar fortfarande posten