Gunnel Werner

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Gunnel Birgitta Werner, född den 16 december 1941 i Värnamo,[1] är en svensk journalist, utrikesreporter, redaktör och programledare i radio och TV sedan 1974.

Gunnel Werner var med och startade Kunskapskanalen, där hon var projektredaktör. Hon började som programledare i Öppen Kanal och KanalenSveriges Radio. Därefter var hon under sju år utrikeskorrespondent i Mellanöstern tillsammans med maken Peter Werner. Hon tjänstgjorde som radions stringer i Paris i ett år. Werner har även arbetat på Eko-redaktionen och Aftonbladet. Werner gjorde sig känd för en bredare publik som programledare i TV-program som Sommarnattens skeende, Veckan med Gunnel Werner och Fråga Lund. Hon har varit styrelseledamot i Svensk Presshistorisk Förening, medlem i Rådet för insyn i försvarsmakten, ordförande i Publicistklubbens södra distrikt och ordförande i svenska avdelningen av Reportrar utan gränser. Hon har varit sommarpratare två gånger.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Moen Ann, red (2006). Vem är det 2007: svensk biografisk handbok. Malmö: Nationalencyklopedin. Libris 10171521. ISBN 91-975132-7-X (inb.)