Hardfloor

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Hardfloor är en tysk technoduo med klassiskt användande av Roland TB-303 för att få det så kallade post-acid soundet. Duon har bland annat remixat New Orders låt Blue Monday.

Hardfloor består av duon Oliver Bondzio och Ramon Zenker. Bondzio påverkades starkt av den blomstrande acid-scenen runt 1988. Till skillnad från många andra under senare år var han fast besluten att återskapa den fantastiska musiken från den tiden och tillbringade inte mindre än tre år på att använda basmaskinen Roland TB 303 för att behärska soundet. Därefter träffade han på studioteknikern Zenkler, och tillsammans debuterade de med Hardtrance Acperience", som blev en inkörsport att göra remixar åt andra föratt få del av post acid soundet. Remixar som till exempel Sourmash's Pilgrimage To Paradise, More Kanté's Yeke Yeke, New Order's "Blue Monday", Human Leagues Filling Up With Heaven, Depeche Modes Its No Good och Robert Armanis Circus Bells är några av de mest kända.

Hardfloor fick en del kritik, men de blev aldrig formalistiska och sålde ut sig vilket en del ville göra gällande. På senare tid har de samarbetat med några av den tidiga 303-technons pionjärer, till exempel Phuture 303 med vilken de gjorde låten Hardfloor Will Survive, både som ett försök att återvinna trovärdighet till följd av ovan nämnda kritik, men också för att utforska äkta old-school acid. De producerar även acid/breakbeat material under pseudonymen Da'Damn'Phreak'Noize'Phunk, och dessutom driver Bondzio skivbolaget No Label.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

webbplats