Hasse och hans vänner

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Hasse och hans vänner var ett svenskt TV-program i SVT 1986 – 1989 med countrysångaren Hasse Andersson som programledare.

Inspelningsplats[redigera | redigera wikitext]

Första omgången spelades in i Norrvikens Trädgårdar i Båstad 1986. 1987 återkom programserien och då hade man flyttat in i "Hasses lada". Ytterligare två omgångar gjordes 1988 och 1989. Den verklighetstrogna ladumiljön var egentligen en TV-studio i Malmö. På grund av att så många turister och fans frågade efter "Hasses Lada", då de trodde att den fanns i verkligheten startade Hasse i mindre skala i Boarp nära Båstad, en riktig lada inrymd i ett potatislager. Denna "lada" utvidgades efter hand till en jätteanläggning inredd i countrystil. Julshowerna i "Hasses Lada" är legendariska med många av de mest kända artisterna i Sverige. Massor av kända världsartister har genom åren passerat revy där i olika sammanhang. Stella Parton (Dollys Syster), Dicky Lee (I saw linda yesterday), P.J.Proby, Hermans Hermits m.fl. Listan är lång.


Medverkande[redigera | redigera wikitext]

Bland gästerna i den första säsongen fanns Gösta Linderholm, Queen Ida, Augie Meyers, den danske sångaren Bamse (Flemming Jørgensen) och Peps Persson och Kvinnaböske Band.

I TV-serien medverkade många countrysångare varvat med folkkära artister som bland andra Thore Skogman, Ewa Roos, Östen Warnerbring, Sven-Erik Magnusson, Stefan & Krister (TV-debut), Lill-Babs, Kikki Danielsson, Lars Berghagen med flera. Jarl Borssén var historieberättande bonddräng i alla avsnitt. Ofta återkommande gäster var även Eva Rydberg och Mikael Neumann som svarade för många tokiga upptåg i ladan.

Källor[redigera | redigera wikitext]