Havets vargar

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Havets vargar
KampanjvärldEuropa
Utgivning1985
TypÄventyr
SystemDrakar och Demoner
SpråkSvenska
KonstruktionAnders Simonsson
IllustrationerNils Gulliksson
ProduktionKlas Berndal
FormatHäfte (A5, 40 sidor)
RedigeringFredrik Malmberg, Klas Berndal
FörlagÄventyrsspel (Target Games)

Havets vargar är ett äventyr till rollspelet Drakar och Demoner utgivet 1985 av Äventyrsspel. Till skillnad från alla andra produkter som gavs ut till Drakar och Demoner utspelar sig Havets vargar i Europa under en mytisk vikingatid.[1]

I äventyret, som börjar i Kaupang, får rollpersonerna följa med till Spanien som besättningsmän på stormannen Erik Järnnäves fartyg. Avsikten är att plundra en rik spansk rövarhövdings borg, vilket är ett uppenbart lån från vikingaromanen Röde Orm. Äventyret är enkelt uppbyggt av tre delar, Kaupang, resan till Spanien och borgen. På vägen kan äventyrarna stöta på andra fartyg, vilda djur och olika sagoväsen som troll, orcher och sjöormar. För sjöstrider medföljer ett enklare sjöslagssystem.

Äventyret avslutas med att tre uppslag till fortsatta äventyr beskrivs, bl.a. ett där rollpersonerna ska hjälpa kung Harald Blåtand med en drake som hemsöker trakten.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Produktinformation om Havets vargar”. www.rollspelsakademien.com. Arkiverad från originalet den 17 september 2015. https://archive.is/20150917184348/http://www.rollspelsakademien.com/produkt_122.aspx. Läst 17 september 2015.