Henri Coandă

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Henri Coandă 1967

Henri Coandă, född 7 juni 1886 i Bukarest, Rumänien, död 25 november 1972 i Bukarest, var en rumänsk fysiker och pionjär inom aerodynamik.

Coandă påstod sig ha konstruerat den första jetmotorn (utan rörliga delar), han har även fått ge namn åt Coandăeffekten.

Dr Henri Coandă, den rumänska utforskaren av flödesdynamik och nobelpristagare vid 78 års ålder, tillbringade sex decennier med att studera Hunzafolkets vatten, där det fanns många friska och långlivade människor. Han försökte avgöra vad det var som höll dem friska och kom till slutsatsen att det måste vara deras vatten som var orsaken. Han började studera vad vattnet innehöll som orsakade denna positiva effekt på kroppen. Han upptäckte att Hunzafolkets vatten har en annan viskositet och ytspänning än vanligt vatten. Dr Patrick Flanagan m.fl. fortsatte att forska vidare om vattnet. De fann att Hunzavattnet hade ett högt alkaliskt pH och ett extra tillskott av aktivt väte (väte med en extra elektron i sig, OH) med en negativ redox (ORP) potential och ett högt kolloidalt mineralinnehåll. Liknande egenskaper har vatten från andra avlägsna platser såsom Shin-Chan-områden i Kina, Kaukasus, i Azerbajdzjan och runt bergskedjan Anderna.

Tekniken med joniserat vatten har utvecklats i Japan under tidigt 1950-tal och experiment utfördes först på växter och djur. Fullskaliga försök inleddes 1954 vid bland annat flera jordbruksuniversitet, vilka visade effekter av basiskt joniserat vatten, speciellt surt vatten på växter. Experiment följde sedan på människor utförda av japanska läkare. I sin strävan att återskapa Hunzavatten undersökte de japanska forskarna en rysk elektrolysteknik. De fann att elektricitet skulle kunna användas för att återstrukturera vatten, vilket ger joniserat vattnet egenskaper som liknar Hunzavatten.

http://www.ungaforskare.org/sites/default/files/files/projektbanken/ventus_adam_tonderski.pdf