Henri Coandă

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Henri Coandă 1967

Henri Coandă, född 7 juni 1886 i Bukarest, Rumänien, död 25 november 1972 i Bukarest, var en rumänsk fysiker och pionjär inom aerodynamik.

Coandă påstod sig ha konstruerat den första jetmotorn (utan rörliga delar), han har även fått ge namn åt Coandăeffekten.

Dr Henri Coanda, den rumänska grundare för flödesdynamik och nobelpristagare vid 78 års ålder, tillbringade sex decennier att studera Hunzafolkets vatten som har mycket friska och långlivade människor. Han försökte avgöra vad det var som höll dom friska och kom till slutsatsen att det måste vara deras vatten som höll dom friska. Han började studera vad deras vatten innehöll som orsakade denna positiva effekt på kroppen. Han upptäckte att Hunzafolkets vatten har en annan viskositet och ytspänning än vanligt vatten. Dr Patrick Flanagan m.fl. fortsatte att forska vidare om i vattnet. De fann att Hunzavattnet hade ett högt alkaliskt pH och ett extra tillskott av aktivt väte (väte med en extra elektron i sig, OH) med en negativ redox (ORP) potential och ett högt kolloidalt mineralinnehåll. Liknande egenskaper har vatten från andra avlägsna platser såsom Shin-Chan områden i Kina, Kaukasus, i Azerbajdzjan, och runt bergskedjan Anderna.

Tekniken med joniserat vatten har utvecklats i Japan under tidigt 50-tal och experiment utfördes först på växter och djur. Fullskaliga utveckling inleddes 1954 vid bl.a. flera jordbruksuniversitet som visade effekterna av basiskt joniserat vatten, speciellt surt vatten på växter, experiment följde sedan på den människor utförda av japanska läkare. I sin strävan att återskapa Hunzavatten, undersökte dom japanska forskare en rysk elektrolysteknik. De fann att el skulle kunna användas för att återstrukturera vatten, vilket ger joniserat vattnet egenskaper som liknar Hunza vatten. http://www.ungaforskare.org/sites/default/files/files/projektbanken/ventus_adam_tonderski.pdf