Heroma

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Heroma är ett HR- och lönesystem med schema- och bemanningshantering. Det används bland annat inom elva av Sveriges landsting och regioner[1], bland dem Västra Götalandsregionen[2], samt flera kommuner.

Systemet utvecklades ursprungligen av IBM under namnet Palett, med koppling till stordatorlön.[förtydliga] Numera är Heroma ett webb- och Windows-baserat system inne på sin 3:e plattformsgeneration och ingår i IT-företaget CGIs produktutbud.

Funktionalitet[redigera | redigera wikitext]

Systemet har utvecklats efterhand, när behov och utveckling har ställt nya krav. Idag har Heroma funktioner för bland annat lön, resehantering, lönerevision, LAS, rekrytering, kompetens, rehabilitering, arbetsmiljö, schema, bemanning, individuell schemaplanering och vikariehantering.

Teknik[redigera | redigera wikitext]

Systemets arkitektur bygger på Microsoft.NET och är en skalbar flerlagerlösning som stödjer klientplattformar från Windows, webb till Appar.

Kunder[redigera | redigera wikitext]

Kunderna varierar stort men störst bas finns inom den offentliga sektorn med kommuner, landsting, statliga myndigheter och verksamheter med behov inom arbetstidsplanering.

Referenser[redigera | redigera wikitext]