Hot

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Hota)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
För pansarvärnsroboten, se HOT. För albumet av Inna, se Hot (musikalbum). För musikgruppen, se H.O.T..
Manifestation till stöd för hotade konstnärer och författare på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm den 14 februari 2015.

Hot är förklaring om avsikten att använda obehagliga drastiska åtgärder eller våld. Hot kan användas som påtryckning. Det kan röra olaga hot, som är brottsligt.

Hot och våld i arbetslivet i Sverige[redigera | redigera wikitext]

Allt fler yrkesgrupper drabbas av hot och våld i arbetslivet.[källa behövs]. Nästan vart tredje hot- och våldsbrott drabbar idag anställda.[källa behövs] Speciellt utsatta är branscher där värdefullt material eller pengar hanteras, liksom sjukvård, kriminalvård och polis. Hot och våld ökar även på andra typer av arbetsplatser som skolor, socialkontor och inom kollektivtrafiken. För att förebygga och förhindra att människor i arbetslivet utsätts för våld och hot är det viktigt att identifiera risker och utveckla rutiner. Arbetsmiljöverkets föreskrifter [1] lägger ett stort ansvar på arbetsgivaren vad gäller förebyggande åtgärder, omhändertagande av drabbade, säkerhetsrutiner, handlingsplaner och utbildning. För att det förebyggande arbetet ska få betydelse måste arbetsgivare och medarbetare samverka och säkerhetsfrågorna måste vara en del av det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ AFS 1993:2 Våld och hot i arbetsmiljön. Arbetsmiljöverket. 1993 

Se även[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]