Hunkemöller

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Hunkemöller
SäteHilversum[1]
BranschKläder
ProdukterLingerie
Antal anställda6 200
Historia
Grundat1886
GrundareWilhelm Hunkemöller och Josephina Lexis
Övrigt
Webbplatshunkemoller.se

Hunkemöller, tidigare Hunkemöller Lexis, är en holländsk underklädeskedja med cirka 3500 anställda och mer än 600 butiker i Europa och Mellanöstern.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Verksamheten grundades 1886 av Wilhelm Hunkemöller och hans fru Josephina Lexis som började producera korsetter på en fabrik i Amsterdam. Följande år öppnade paret filialer i både Amsterdam, Rotterdam och Utrecht.

Efter det turbulenta 1960-talet beslutade Hunkemöller att expandera verksamheten och lät sig då övertas av Vendex Confendex BV den 12 augusti 1974, ett dotterbolag till Vroom & Dreesmann BV. Vid denna tidpunkt ändrades företagets namn från ”Hunkemöller Lexis” till endast ”Hunkemöller”. I slutet av 1970 öppnade de första butikerna i Belgien och senare i Holland.

Hunkemöller blev sedan sålt till Maxeda (en holländsk detaljhandel), som i slutet av november 2010 sålde det igen till investeringsgruppen PAI Partners, som i dag äger 97% av verksamheten.[2].

Kollektion[redigera | redigera wikitext]

Kollektionerna vänder sig till kvinnor och innehåller olika typer av underkläder samt badkläder, nattkläder, sportkläder och strumpor. Den ursprungliga Hunkemöllerprodukten, nämligen korsetten, går inte längre att finna i sortimentet. Den gammeldags korsetten är ersatt med den så kallade shapewear, som liknar vanliga underkläder, men som samtidigt stöttar och korrigerar. Dessutom har Hunkemöller genom åren infört andra produkter, så som T-shirt Bh:ar med Soft-Stretch-Cup, funktionella Bh:ar i större storlekar, Bh:ar med gelfyllning och fästkuddar, så att kunden kan uppnå önskad push-up effekt.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ hämtat från: tyskspråkiga Wikipedia, (Källa från Wikidata)
  2. ^ [https://www.hunkemoller.se/se_sv/om-oss/foretagsinfo.html Hunkemöller om oss