Ice Age 2

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Ice Age 2
(Ice Age: The Meltdown)
Genre äventyr, komedi
Regissör Carlos Saldanha
Producent Lori Forte, med flera
Manus Gerry Swallow
Peter Gaulke
Jim Hecht
Skådespelare Ray Romano
John Leguizamo
Denis Leary
Queen Latifah
Jay Leno
Seann William Scott
Josh Peck
Will Arnett
Debi Derryberry, m.fl.
Originalmusik Will Edwards
John Powell
Produktionsbolag Blue Sky Studios
20th Century Fox
Distribution 20th Century Fox, med flera
Premiär
Speltid 91 minuter
Land USA
Språk engelska
Budget 80 miljoner amerikanska dollar
Intäkter 660.9 miljoner amerikanska dollar[1]
Föregångare Ice Age (2002)
Uppföljare Ice Age 3 (2009)
IMDb SFDb

Ice Age 2: Istiden har aldrig varit hetare (engelska: Ice Age: The Meltdown) är en amerikansk animerad film från 2006 som blir den andra filmen i Ice Age-serien. Filmen skapades av Blue Sky Studios och distribuerades av 20th Century Fox. Den hade biopremiär i USA 31 mars 2006[1] och visades totalt i 70 länder fram till 9 juni 2006 då den hade premiär i Kina. Filmen regisserades av Carlos Saldanha, medregissör för Ice Age. Musiken gjordes av John Powell som även gjorde musiken till den animerade filmen Robotar (2005). En teaser trailer för filmen visades i samband med premiären (17 mars 2005) av filmen Robotar.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Manny, Sid och Diego från första filmen är tillbaka i uppföljaren. Istiden går mot sitt slut och alla djur gläds åt den nya världen som är ett smältande paradis av vattenparker, gejsrar och gyttjehål. Men trion upptäcker att all den smältande isen kommer översvämma deras dal och de måste hitta ett sätt att varna alla andra och komma undan vattenmassorna.

Gamarna säger att det finns en stor båt som de ska ta sig till, inom tre dagar. När alla gått faller en stor isbit ner i en av sjöarna. I den isbiten sitter två reptiler infrusna sedan miljoner år, Cretaceous och Maelstrom. De blir fria och äter upp Rolf, Snabbe Tony's assistent.

Manny får veta att han är den sista mammuten. Men Manny, Diego och Sid hittar en till mammut som heter Ellie, fast hon tror att hon är en pungråtta precis som hennes bröder Crash och Eddie. Efter att ha vandrat över isen blir de plötsligt anfallna av Cretaceous och Maelstrom. Efter en kort strid klarar sig Manny, Diego och Sid.

På natten blir Sid bortförd av en stam mini-sengångare, som dyrkar honom och kallar honom för eldkungen. Minisengångarna tänker offra Sid till gudarna genom att kasta honom i en lavaflod men Sid lyckas komma undan och återvänder till sina vänner.

Gänget blir oense om vilken väg de ska ta och Ellie och hennes bröder går sin väg. Ellie blir dock instängd i en grotta, men blir räddad i sista stunden av Manny, Diego och Sid. Den isdamm som har hindrat vattnet att forsa in i dalen brister. Cretaceous och Maelstroem försöker än en gång göra livet surt för Manny, men krossas till döds under ett stort stenblock.

Rollista (i urval)[redigera | redigera wikitext]

Originalversion)[redigera | redigera wikitext]

Svenska röster[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ [a b] ”Ice Age: The Meltdown” (på engelska). Box Office Mojo. 22 november 2006. http://www.boxofficemojo.com/movies/?page=main&id=iceage2.htm. Läst 21 augusti 2016. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]