Inget knussel, sa Emil i Lönneberga

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Inget knussel, sa Emil i Lönneberga
År1996
UtvecklareEld Interaktiv produktion
UtgivareNorstedts Rabén Multimedia,
Levande Böcker
GenreBarnspel
Antal spelareSingelplayer
MedieformatCD-rom
Systemkrav
Windows 3.1:
486DX-professor
8 MB RAM
CD-rom X2
SVGA-Grafik (256 färger)
Ljudkort
Macintosh:
68040-professor/Power-PC
8 MB RAM
System 7.1
CD-rom X2
256 färger, 13 tum
InenheterTangentbord
Datormus
Arbetslag
ProducentPelle Lind
ManusförfattareAstrid Lindgren,
Lotta Nylander,
Pelle Lind
MusikCarl Hammar,
Barbro Hiort af Ornäs
AnimationSari Feldt Norgren
ProgrammeringÅke Blomdahl,
Jonas Beckeman
Distribution
Sverige1996
Datorspelsportalen

Inget knussel, sa Emil i Lönneberga är ett datorspel från 1996[1] utgiven av Norstedts Rabén Multimedia och Levande Böcker samt utvecklat av Eld Interaktiv produktion baserat på boken med samma namn för Windows och Macintosh.

Spelet[redigera | redigera wikitext]

Spelet bygger på boken Inget knussel, sa Emil, när han kysste Prostinnan av Astrid Lindgren och Björn Berg och uppdelat i två delar. I den första delen hjälper man till med förberedelserna inför kalaset och i andra delen läser Astrid Lindgren själv upp berättelsen från boken inför ett interaktivt bildspel.

Gameplay[redigera | redigera wikitext]

Spelaren kan välja att enbart lyssna på berättelsen eller spela småspel där man hjälper familjen inför kalset. Om spelaren väljer att hjälpa till inför kalset ska man se till så att Emil och Ida badar och till det måste spelaren hjälpa Emil att hämtat ved som Alfred klyver i delar och hämta tillsammans med Anton vatten från brunnen. Ida måste också hjälpa Lina med att mjölka kornan. När uppgifterna är slutförda erbjöds möjligheten att hjälpa Emil med hans snöbollskrig med lärarinnan.

Kalaset består av ett interaktivt bildspel där Astrid Lindgren läser upp berättelsen om kalaset. Under bildspelet klickar spelaren på föremålen och figurerna som förekommer på varje bildruta för att få dem att göra något.

Röster[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Inget knussel, sa Emil när han kysste prostinnan! : ett besök i Katthult | Svensk mediedatabas (SMDB)” (på sv). smdb.kb.se. https://smdb.kb.se/catalog/id/001439971. Läst 12 maj 2018.