Isprinsessan

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
För filmatiseringen se Isprinsessan (2007). För den amerikanska filmen se Isprinsessan (2005).
Isprinsessan
Författare Camilla Läckberg
Originalspråk Svenska
Land Sverige
Genre Kriminalroman
Förlag Forum
Utgivningsår 2003
Antal sidor 320
ISBN (inbunden) ISBN 91-3-7-12535-4
ISBN (pocket) ISBN 91-70011-55-9
Huvudpersoner Patrik Hedström och Erica Falck
Del i serie
Efterföljs av Predikanten

Isprinsessan (ISBN 91-86425-41-2) är en roman från 2003 av Camilla Läckberg. Det är den första i serien om Erica och poliserna i Tanumshede.

Handling[redigera | redigera wikitext]

I det lilla samhället Fjällbacka i Bohuslän råder lugn fram tills den vinterdag då den unga kvinnan Alexandra Wijkner hittas död i sitt badkar. Polisen misstänker först självmord men senare visar det sig vara ett mord. Alexandra visar sig ha levt ett dubbelbottnat liv, där det inte finns någon som känner till allt om vad hon har upplevt tidigare eller vilka hemligheter hon har för sin närmaste omgivning. När personer som har känt henne under olika perioder jämför sina intryck blir bilden ännu mer komplicerad.

Den som hittar Alexandra är författarinnan Erica Falck som återvänt till Fjällbacka efter sina föräldrars död. När hon följer med Alexandras föräldrar och make till polisen träffar hon sin ungdomskärlek, kriminalinspektören Patrik Hedström.

Erica Falck tampas också i boken med problemet med föräldrarnas hus, som hon vill behålla men däremot hennes syster Anna som bor i Stockholm inte vill. Anna i sin tur har problem med sin make som misshandlar henne.

Originalutgåvan av Isprinsessan gavs ut av Bokförlaget Warne, Forum köpte senare över rättigheterna och har givit ut efterföljande titlar.