Jag saknar dig

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Jag saknar dig
(Jag saknar dig)
GenreDrama
RegissörAnders Grönros
ProducentMalte Forsell
Christer Nilson
ManusAnders Grönros
SkådespelareThomas Hanzon
Erica Midfjäll
Hanna Midfjäll
Ola Rapace
Tom Ljungman
Ludvig Nilsson med flera
OriginalmusikUno Helmersson
DistributionNordisk Film
Premiär19 augusti 2011
Speltid125 minuter
LandSverige Sverige
Finland Finland
SpråkSvenska
Budget20 miljoner kronor
IMDb SFDb Elonet

Jag saknar dig är en svensk dramafilm av Anders Grönros och är baserad på Peter Pohls roman Jag saknar dig, jag saknar dig!. Den hade premiär den 19 augusti 2011.[1]

Handling[redigera | redigera wikitext]

Jag saknar dig handlar om Tina och Cilla, två enäggstvillingar i tonåren som bor tillsammans med sin mamma och pappa i en liten stad nära Piteå. Tina går på fester och dejtar killar medan Cilla ägnar sin tid åt teater. En morgon när de ska springa till skolbussen, på deras mammas födelsedag, blir Cilla påkörd bakifrån av deras kompis Martin. I filmen får man genom Tinas ögon se vardagen hos en flicka som förlorat sin tvillingsyster, och hur Martin genomlider den svåra situationen att ha kört på sin kompis. Filmen visar även deras intresse för skådespeleri.

Filmmusik[redigera | redigera wikitext]

Två relativt nystartade band (2011) står för musiken i filmen. Gravitonas, som är Alexander Bards projekt och AiluCrash med Ludvig Nilsson som frontfigur. Nilsson spelade en av rollerna, Ailu. Samtliga låtar från filmen finns på Spotify och Itunes, under albumet Jag saknar dig.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]