Japans Nationella Turistorganisation

Från Wikipedia
Japans Nationella Turistorganisation
JNTO logo.svg
SäteYotsuya[1]
Historik
Grundat1 oktober 2003[2]

Japans Nationella Turistorganisation (国際観光振興機構 Kokusai Kankō Shinkō Kikō?), JNTO, tillhandahåller information om Japan för att främja resor till och inom landet. Det grundades 1964 och dess huvudkontor ligger i Yotsuya, Shinjuku distrikt, Tokyo. JNTO driver turistinformationscenter (TIC) samt en webbplats. Den sprider information om transporter, boende, mat och dryck och sightseeing samt publicerad turismstatistik och marknadsrapporter. Det ger också stöd till internationella konventioner och incitamentsevenemang[3].

Historia[redigera | redigera wikitext]

Den första institutionen som lockade utländska turister Kihinkai grundades 1893. Japan Turism Byrå grundades 1911. Det första japanska turistkontoret byggdes i New York 1952. Det första europeiska kontoret inrättades i Paris 1960. 1964 döptes Japans turistbyrå officiellt om till Japans Nationella Turistorganisation (JNTO) och förblir i denna form idag. JTNO är för närvarande verksamt i 20 länder över hela världen[4].

JNTO i Sverige[redigera | redigera wikitext]

Den 4 mars 2024 grundades Japan National Tourism Organisation i Stockholm, som sedan dess även varit representerad i Sverige. Kontoret representerar inte bara Sverige utan även andra nordiska och baltiska länder. Kontoret ligger i Waterfront byggnad och Kana Wakabayashi är chef. Det är det 26:e kontoret utanför Japan och det sjätte i Europa. Målet med JNTO är att fördjupa relationerna mellan Japan och Skandinavien inom kultur och turism och att skapa ytterligare samarbeten. Skandinavien är också ett populärt resmål för japaner, särskilt Finland och Sverige. Ett direktflyg mellan Tokyo Haneda och Stockholm Arlanda med ANA är också planerat till juni 2024[5][6].

Verksamhet[redigera | redigera wikitext]

JNTO är en oberoende administrativ institution för Japans regering. Dess publikationer och webbplats hjälper till att förbereda resplaner inom Japan och tillhandahåller ett brett utbud av reseinformation på engelska och andra språk om transport, boende, shopping och evenemang. Materialet uppdateras ofta.

JNTO sponsrar ett Goodwill Guide Program, genom vilket cirka 47 000 tvåspråkiga volontärer hjälper besökare från utlandet. De förtjänar rätten att bära programmets identifieringsmärke, en vit duva ovanpå en jordglob. Över hela Japan finns det 77 grupper av Systematized Goodwill Guide (SGG) som mestadels består av studenter, hemmafruar och pensionärer som ägnar sig åt en mängd olika aktiviteter med hjälp av sina främmande språkkunskaper. Vissa grupper erbjuder en gratis förinställd vandringstur, för vilken besökaren bara behöver gå till en förutbestämd plats vid ett visst datum och tid, medan andra är tillgängliga för att träffa turister på begäran. Det tas ingen avgift ut för Goodwill Guidernas service, eftersom de är volontärer, endast deras resekostnader och deras inträde till turistanläggningar och för gemensamma måltider[7].

Utomeuropeiska kontor[redigera | redigera wikitext]

JNTO har 26 kontor runt om i världen. Utomeuropeiska kontor tillhandahåller den senaste informationen om inhemska och internationella resor, engagerar sig i mediamarknadsföring och samarbete med journalister, deltar i resemässor och utställningar, stödjer reseutvecklingen i den lokala resebranschen och bedriver turismrelaterad forskning etc[8].

Utomlands Kontor[9] Ansvariga Territorier
Europa, Mellanöstern och Afrika
Frankrike Paris Frankrike, Andorra, Belgien, Luxemburg, Monaco, fransktalande områden i Schweiz, fransktalande områden i Afrika
Tyskland Frankfurt Tyskland, Bosnien och Hercegovina, Kroatien, Montenegro, Nordmakedonien, Österrike, Polen, Rumänien, Serbien, Slovakien, Slovenien, Tjeckien, Ungern, tysktalande områden i Schweiz
Italien Rom Italien, Albanien, Grekland, Malta, San Marino, Vatikanstaten
Sverige Stockholm Sverige, Danmark, Estland, Finland, Island, Norge, Lettland, Litauen
Spanien Madrid Spanien, Portugal, Portugisisktalande områden i Afrika, Spansktalande områden i Afrika
Storbritannien London Storbritannien, Cypern, Irland, Israel, Kosovo, Liechtenstein, Nederländerna, Engelsktalande områden i Afrika och Mellanöstern
Ryssland Moskva (Ryssland är för närvarande avstängt och andra länder håller för närvarande på att ersättas i London) Ryssland, Armenien, Azerbajzjan, Centralasien, Georgien, Moldavien, Ukraina, Vitryssland
Förenade arabemiraten Dubai Förenade arabemiraten, Mellanöstern (exklusive Israel), Nordafrika
Amerikas
USA New York Östra USA, Brasilien, Karibien
USA Los Angeles Västra USA
Mexiko Mexico City Mexico, Centralamerika, Sydamerika (exklusive Brasilien)
Kanada Toronto Kanada
Asien och Oceanien
Australien Sydney Oceanien
Kina Peking Norra och västra Kina, Mongliet
Hongkong Hong Kong Hong Kong, Macau, Taiwan
Kina Guangzhou Södra Kina
Kina Chengdu Centrala Kina
Kina Shanghai Östra Kina
Sydkorea Seoul Nord och Sydkorea
Indonesien Jakarta Indonesien
Malaysia Kuala Lumpur Malaysia, Brunei
Singapore Singapore Singapore, Bangladesh, Maldiverna, Östtimor, Pakistan, Sri Lanka
Indien Delhi Indien, Bhutan, Nepal
Filippinerna Manila Filippinerna
Thailand Bangkok Thailand, Kambodja, Laos, Myanmar
Vietnam Hanoi Vietnam

Se även[redigera | redigera wikitext]

Japanese Language Proficiency Test

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Officiella webbplats för JNTO på japanska