Jimmy Wallin

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Jimmy Wallin
Född 16 maj 1980 (37 år)
Tibro, Västra Götalands län

Kjell Jimmy Wallin, född 16 maj 1980 i Tibro,[1] är en svensk serietecknare, illustratör, redaktör och föreläsare. Han är sedan 2001 bosatt i Malmö.

Wallin är yrkesverksam sedan mitten av 1990-talet. Tidigare hade han sin arbetsplats i Seriestudion i Malmö men valde att flytta sin arbetsplats till en annan studio hösten 2010. Han var under flera år verksam inom Seriefrämjandet, där han bland annat var en av tre redaktörer för Bild & Bubbla. Sedan 2011 driver han förlaget Apart förlag tillsammans med Johan Kimrin och Jonas Anderson.

Utmärkande för Jimmy Wallin är att han har en förmåga att skifta mellan olika stilar.[källa behövs] Wallin står bland annat bakom serien "I Tintins fotspår" tillsammans med historikern och professorn Dick Harrison, och han har även tecknat serierna "Slapstick", med manus av Simon Svensson, "De Ohyggliga", tillsammans med Axel Trumpfheller. Han har även tecknat ett avsnitt av den norska serien "Kaptein Sabeltann". Hans egna serier har synts i tidningar som Ernie, Pondus, Tivoli med vänner, Nya Upplagan m.m. 2011 gjorde Wallin debut som manusförfattare på serien Bamse.

Jimmy Wallin är frilansande tecknare och arbetar mycket mot reklambyråer och olika förlag. Han är även en uppskattad kulturpedagog som specialiserat sig på workshops inom serieteckning. Han är vidare konstnärlig ledare för ungdomar som bygger utställning i Staffanstorps konsthall under somrarna, samt är årligen gästlärare i bildberättande vid Karlstads universitet. Wallin är även medarrangör till Carlstad Comicon som går av stapeln i maj varje år. Wallin är medlem i Svenska Tecknare och regionalt ombud för Illustratörcentrum Syd.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Sveriges befolkning 1990, CD-ROM, Version 1.00, Riksarkivet (2011)

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]