Jin Kwon

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Rollfigur i Lost
Daniel Dae Kim
Namn:Jin-Soo Kwon (Jin)
Första episod:Pilot, Part 1
Viktiga episoder:...In Translation
Exodus, Part 2
...And Found
The Glass Ballerina
Ji Yeon
Yrke:“Lobbyist”
I Australien:För att leverera klockor till Mr Paiks partners
Porträtteras av:Daniel Dae Kim

Jin-Soo Kwon, mer känd som "Jin", är en rollfigur i TV-serien Lost och spelas av Daniel Dae Kim.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Jin-Soo Kwon föddes och växte upp i Namhae, Sydkorea. Han är son till en prostituerad mor som övergav honom när han var nyfödd och växte upp hos en fiskare. Även om fiskaren inte var säker på att han var Jins far, bestämde han sig för att uppfostra honom eftersom han visste att ingen annan skulle ta sig an honom. Hans far har sagt till Jin att hans mor dog när han var nyfödd, och har aldrig avslöjat sanningen för honom.

Som vuxen försökte Jin följa sin dröm om att äga ett eget hotell, och ansökte om ett jobb på Seoul Gateway Hotel. Jins ursprung var inte uppskattat av ägaren. Jin fick jobb som dörrvakt, under strikta instruktioner att hålla "människor som honom" borta från hotellet. När Jin gav en ”vanlig” man tillåtelse att använda hotellets toalett kritiserade ägaren Jin så hårt att han bestämde sig för att säga upp sig.

När Jin promenerade från hotellet stötte han på Sun och de inledde efterhand ett förhållande. Jin besökte Sun far för att be honom att ge dem sin välsignelse. Jin tog avstånd från sitt ursprung för att vinna Mr Paiks respekt, och han fick ett jobb som chef i en av Mr Paiks fabriker. Senare blev Jin ”befordrad” till att vara Mr Paiks "lobbyist", vilket innefattade att arbeta med mutor, utpressning, misshandel och mord för att nå resultat. Jins plötsliga befordran berodde på att Sun begärt pengar av Mr. Paik för att muta Jins prostituerade mor att inte avslöja sanningen om Jins ursprung.

Jins första uppdrag var att "övertyga" en statlig tjänsteman att se mellan fingrarna över att Mr. Paiks fabriker bröt mot miljölagstiftningen. Jin trodde att budskapet skulle framföras muntligt, men efter en skarp tillsägelse av sin arbetsgivare fick Jin åka tillbaka till statsarbetaren tillsammans med en torped. Jin förstod vad han förväntades göra och slog mannen våldsamt för att förhindra torpeden att döda honom. Jin kom hem blodig, men vägrade berätta för Sun om arbetet hennes pappa tvingade honom att utföra. Trots sina äktenskapliga problem, försökte Jin och Sun skaffa barn, eftersom Jin trodde att Mr. Paik kanske gav honom bättre arbetsuppgifter om han fick ett barnbarn. Efter många misslyckade försök besökte de en fertilitetsläkare, som berättade för dem att Sun var steril. Jin blev väldigt arg och anklagade Sun för att vetat detta hela tiden. Läkaren sökte vid ett senare tillfälle upp Sun för att berätta att han inte talat sanning när paret besökt kliniken, att det egentligen var Jin som var steril och att läkaren var rädd för att avslöja detta på grund av att han kände till Jin arbete för Mr Paik.

En tid senare gav Mr Paik Jin i uppdrag att döda en man vid namn Jae Lee. Mr Paik ljög för Jin om vad orsaken till jobbet var, och sa Jae Lee hade stulit från honom medan sanningen var att Jae haft en affär Sun. Jin misshandlade Jae Lee våldsamt, men istället för att döda honom sa Jin åt honom att lämna landet och aldrig återvända. Jae Lee blev så skärrad av Jins hot att han till synes ha hoppade från sin våning. I sin hand höll Jae det pärlhalsband han köpt till Sun.

Efter denna händelse återvände Jin till sin hemby för att be sin far om råd över sin livssituation. Jins far sade åt honom att om han älskade Sun så mycket borde lämna sin anställning hos Mr Paik och rymma tillsammans med henne.

När Jin fick i uppdrag att resa till Sydney och Los Angeles för att leverera klockor till Mr Paiks partners beslutade han sig för att följa sin fars plan och tog med sig Sun på resan. Efter att paret checkat in på flygplatsen i Sydney gick Jin till toaletten efter att Sun spillt kaffe på honom. När Jin stod vid handfatet kom en av Mr Paiks medarbetare fram till honom och sade att Mr Paik kände till Jins planer, och varnade honom att om han inte levererade klockorna och sedan återvände till Korea skulle Jin förlora Sun. Jin och Sun steg sedan ombord på Flight 815.

På ön[redigera | redigera wikitext]

Efter att Flight 815 kraschat på ön upplevs Jin mycket överbeskyddande av Sun, och förbjuder henne att tala med de andra överlevande. Jin tillbringar större delen av sin tid med att fiska och samtidigt hålla ett vakande öga över sin fru.

Vid ett tillfälle på ön överföll Jin Michael och slog nästan ihjäl honom inför Michaels son Walt. Jin blir satt i handfängsel som följd men befrias av Michael som också ger tillbaka Mr Paiks guldklocka till honom.

När Michaels flotte brändes ner misstänkte Michael Jin för att ha anlagt branden. Michael och Sawyer tar ut sin ilska på Jin genom att misshandla honom inför hela lägret. De slutar först efter att Sun avslöjar sin hemlighet, att hon kan tala engelska.

Jin blev mycket upprörd över att Sun lärt sig engelska och de två kommer överens om att de måste vara mer ärliga med varandra. Jin hjälper Michael att bygga sin andra flotte, och de blir efter en tid vänner. När Michael, Walt, Jin och Sawyer ska segla iväg med flotten ger Sun honom en engelsk ordbok hon gjort själv, för att göra det enklare för honom att kommunicera med de andra på flotten. Jin ber Sun om ursäkt för hur han har behandlat henne och säger till henne att han måste åka för att kunna rädda henne.

Efter att Michael, Walt, Jins och Sawyers flotte blir förstörd av de andra, och de tagit med Walt i sin fiskebåt flyter Jin i land på stranden där de överlevande från planets bakre del har sitt läger. De andra överlevarna misstar Jin för att vara en av de andra och tar honom tillfånga. När Michael och Sawyer spolas i land tar sig Jin fri och springer ner mot stranden och ropar ”andra! andra! för att förvarna dem, men Eko slår dem medvetslösa innan de hinner reagera. När Jin, Michael och Sawyer senare lyckas övertala de överlevande från planets bakre del att de också flög med Flight 815 bestämmer de sig att tillsammans bege sig till de andra överlevandes läger.

Väl tillbaka i lägret återvänder Michael in i djungeln för att söka efter Walt. Sun förbjuder Jin att ansluta sig till skallgångsgruppen, eftersom hon inte vill att han ska lämna henne igen.

Sun blir utsatt för ett kidnappningsförsök när hon arbetar i sitt grönsaksland och Jin förbjuder henne sedan att vara där på egen hand. Han blir så orolig för Suns säkerhet att han förstör hennes lilla trädgård. Efter att han gjort det blir han mycket ångerfull och försöker omplantera allt det han förstört. Sun kommer förbi för att ge honom beskedet att hon är gravid och berättar också för honom vad fertilitetsläkaren sa till henne.

När Michael leder en grupp bestående av Jack, Kate, Sawyer och Hurley till de andras läger frågar Sayid Jin om han vill följa med honom till lägret genom att segla Desmonds båt runt ön. Jin accepterar erbjudandet efter att Sun bestämmer sig för att följa med. När Jack, Kate, Sawyer och Hurley inte kommer till platsen där de kommit överens om att träffas föreslår Jin att de ska återvända till de överlevandes läger, men istället kommer Sun och Sayid överens på engelska att de ska ta sig in till stranden för att tända en signaleld till Jack. När Sayid tänt elden begär Jin att få en pistol och påpekar att han förstår mer engelska än vad de tror.

Hurley hittar en av DHARMA-initiativets bilar i djungeln och ber Jin om hjälp att försöka få igång den. Charlie och Sawyer följer också med in i djungeln. I bilen hittar de en stor mängd öl som de delar på. Sawyer lär Jin tre fraser som han säger att alla kvinnor vill höra: "Jag ber om ursäkt", "Du hade rätt" och "De där byxorna får dig inte att se tjock ut". De fyra hjälps åt att putta igång bilen, och kör sedan runt i dalen.

Jin deltar i utredningen av det skendöda paret Nikki och Paulo. Jin, Hurley och Sawyer träffade först Nikki nere på stranden, där hon segnade ner, till synes död. Hennes sista ord var ”Paralyserad”, men Hurley missförstod henne och trodde att hon sa ”Paolo ljuger”. Jin, Hurley och Sawyer hittade senare Paolo ”död” i djungeln. Efter en kort genomgång av omgivningen drar Jin slutsatsen att "Monstret" dödat honom. Jin deltar senare i begravningen, men märker inte att Nikki öppnar ögonen ögonblicken innan hon och Paolo begravs levande.

När Jack, Kate och Sayid återvänder till stranden tillsammans med Juliet (en av de andra) delar Jin samma motvilja mot henne som resten av lägret. En kort tid senare vandrar Jin, Hurley, Charlie och Desmond i djungeln efter en av Desmonds ”framtidsvisioner”, när ser de en fallskärmshoppare som landar på ön. Då de nått platsen där personen landade ser de att något gått fel, personen hänger livlös från ett träd. De fyra hjälps åt för att skära henne lös. Mikhail anländer också till platsen och Jin tillfångatar honom. Eftersom Mikhail är kunnig i första hjälpen går de med på att låta honom gå om han hjälper den skadade Naomi. De fyra tar sedan med sig Naomi tillbaka till lägret och gömmer henne i Hurleys tält.

Samma kväll som Naomi talar till de överlevande från Flight 815 spelas Juliets röstinspelare upp för gruppen och hänvisar till Suns graviditet. Jin frågar Sun vad uppspelningen betydde och hon berättar för honom att Juliet gjort ett ultraljud på henne och att bebisen är frisk. När Karl anländer till lägret för att förvarna gruppen om att de andra är på väg ställer Jin upp för att stanna kvar i lägret och utlösa bomberna de planterat vid ”de eventuellt gravidas” tält tillsammans med Sayid och Bernard. När trion ska detonera dynamiten missar Jin dynamitladdningen när han skjuter och de andra lyckas övermanna dem. De tre tas som gisslan för att de andra ska få veta överlevarnas plan. Sayid, Jin och Bernard räddas dock av Hurley när han attackerar de andra med sin van.

Efter att ha återförenats med Sun beslutar sig makarna för att återgå till stranden tillsammans med Jack istället för att följa Locke till de andras baracker.

I avsnittet "Ji Yeon” diskuterar Jin och Sun vilket namn de ska ge sitt barn och Jin föreslår Ji Yeon. Sun, som vet vad som händer med kvinnor som blivit gravida på ön, säger att det är för tidigt att tänka på namn. Efter att Sun talat med Daniel Faraday, en av personerna som kom med Naomis båt Kahana där han insinuerat att de inte kommit till ön för att rädda de överlevande från Flight 815 ber Sun Jin att samla på sig mat så att de kan bege sig till grupp. I hopp om att kunna stoppa makarna från att flytta avslöjar Juliet för Jin vad som händer med gravida kvinnor på ön och om affären Sun hade med Jae Lee. Även om Jin blev arg till en början insåg han att han hade stött bort henne när de levt i Korea, så han förlåter henne och lovar att han aldrig kommer att lämna henne.