Jo Salmson

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Jo Salmson
Född Catharina Wrååk
9 april 1957 (60 år)
Yrke författare
Nationalitet svensk
Språk svenska
Genrer fantasy, barnböcker

Jo Salmson, pseudonym för Catharina Wrååk, född 9 april 1957, är en svensk barn- och ungdomslitteraturförfattare.

Jo Salmson har skrivit fem fantasyserier, Drakriddare, Häxfolket,, Almandrarnas återkomst, Maros resa och Drakarnas öde. Hennes nyaste[när?] bok heter Draksång och är bok två i serien Drakarnas öde.

Serien Drakriddare handlar om en pojke som heter Tam. Serien består av sex böcker med titlarna Tam tiggarpojken, Tams svåra prov, Jakten på Tam, Tam i drakarnas stad, Tam och drakupproret och Tam och nydraken. Tamböckerna handlar om en tiggarpojke som bor i en liten koja. Han blir en som rider på en drake, en drakriddare.

Jo Salmson första bok heter Den försvunna staden. Den skrevs 2007. Den försvunna staden är den första boken i serien Almandrarnas återkomst.

2012 kom böckerna "Hjälp! Jag gjorde illa Linn" och "Hjälp! Jag tappar bort en hund" Det är två böcker som ingår i Bonnier Carlséns Lätt att läsa serie. Jo Salmson låter läsaren följa med på ett spännande och lite läskigt vardagsdrama i förorten. Starka känslor och spännande situationer tillsammans med Veronica Isakssons perfekta och tuffa illustrationer.

Jo Salmson har även utkommit med två faktaböcker för barn, Jo Salmson berättar om rymden och Jo Salmson berättar om pyttesmå partiklar.

Bibliografi[redigera | redigera wikitext]

  • Stjärnstenen (2015)
  • Draksången (2016)
  • Hjälp! Eld och lågor! (2016)

Källor[redigera | redigera wikitext]


Camera-photo.svg Feather.svg Denna biografiska artikel om en författare behöver bilder. Har du en passande fri illustration får du gärna ladda upp den.