Jon Brower Minnoch

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Jon Brower Minnoch, född 29 september 1941 i Bainbrigde Island, Washington i USA, död 10 september 1983, är enligt Guinness rekordbok världens tyngsta man som någonsin vägts. Hans vikt uppskattades till 635 kilogram, men hans dåliga hälsa och stora kroppsomfång förhindrade en korrekt vägning. Han led av fetma sedan barndomen. Han även slagit rekordet på det största skillnaden i vikt mellan ett par, hans fru Jeannette (tillsammans mellan 1978 - 1983) vägde ungefär 50 kg och tillsammans hade de 2 barn. Minnoch var 185 cm lång.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

När han var tolv år gammal så vägde han nästan 132 kg. När han var 22 år gammal så vägde han 178 kg.

Hans vikt fortsatte att öka tills han var tvungen att komma till sjukhuset mars 1978 eftersom hjärtsvikt. För att kunna transportera Minnoch till sjukhuset så hade man dussin brandmän, en speciell gjord bår och en färja så att de kunde transportera honom.

Död[redigera | redigera wikitext]

I sjukhuset så gjorde Minnoch en 16 månaders diet med 1 200 kalorier per dag. Han lyckades förlora 419 kg under sin diet, han vägde sedan 215 kg, det var den största mänskliga viktminskning någonsin som dokumenterats. Men ett år senare i oktober 1981 så han var tvungen att komma tillbaks till sjukhuset igen efter att det har ökat till 432 kg. Anledningen för att han dog var på grund av sjukdomen Ödem som kan orsakas av hjärtsvikt. När han dog så vägde han över 362 kg.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]