Julie Driscoll

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Julie Tippetts

Julie Tippetts, född som Julie Driscoll 8 juni 1947 i London, är en brittisk sångerska och skådespelerska, känd för sina 1960-versioner av Bob Dylan s This Wheel's on Fire och Donovans Season of the Witch, båda med Brian Auger & Brian Auger and The Trinity. Hon och Auger hade tidigare arbetat i Steampacket med Long John Baldry och Rod Stewart.

This Wheel's on Fire nådde en femteplats i Storbritannien. Denna version kom att företräda den psykedeliska eran i brittisk musik. Driscoll spelade in låten igen i början av 90-talet med Adrian Edmondson som tema till en komediserie på BBC Absolutely Fabulous.

Sedan 1970-talet har Driscoll koncentrerat sig på experimentell vokalmusik, gift jazzmusiker Keith Tippett med vilken hon samarbetat. Hennes namn är nu "Julie Tippetts", p.g.a. att hon använder den ursprungliga stavningen av sin makes efternamn. Hon deltog i Keith Tippetts storband Centipede som 1974 deltog i Robert Wyatts Theatre Royal Drury Lane konsert, släppt ett soloalbum, Sunset Glow, och var sångarska i Carla Bleys album Tropic Appetites.

Senare under 1970-talet turnerade hon med sitt eget band och spelat in låtar och framträtt som en av sångerskorna i "Voice", med Maggie Nicols, Phil Minton och Brian Eley.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]