Kakums nationalpark

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Kakums nationalpark
Nationalpark
Trädtoppsvandring i Kakum
Trädtoppsvandring i Kakum
Land Ghana Ghana
Region Centralregionen
Koordinater 5°25′0″N 1°19′0″V / 5.41667°N 1.31667°V / 5.41667; -1.31667
Area 375 km²
Grundad 1960
Läge i Ghana
Red pog.svg
Läge i Ghana

Kakums nationalpark är en 375 km² stor nationalpark i Central Region, Ghana. Parken instiftades 1960 och ligger 30 km norr om Cape Coast och Elmina nära byn Abrafo. Hela området utgörs av tropisk regnskog.

I parken har viltvårdarna speciellt utbildats kring det lokala lövverkets medicinska och kulturella betydelse. Kakums nationalpark har sällsynta djur såsom den hotade Monasurikaten, men också pygméelefanter, afrikansk buffel (underarten S. c. nanus), sibetkatt, en mängd olika fågelarter och över 500 fjärilsarter.

Nationalparken har en lång serie hängbroar i höjd med trädtopparna kallad "Canopy Walkway." På 40 meters höjd, kan besökare nå djur och växter från en punkt som annars skulle vara omöjlig att nå. Canopy Walkway passerar öve r7 broar och har en längd på 330 meter. Den är säkrad genom en serie nät och vajrar. Canopy Walkway byggdes av två kanadensare från staden Vancouver. En plattforn som kommer låta besökare klättra bland trädtopparna utan att behöva ge sig ut på hängbroarna håller för närvarande på att byggas.

Parken ligger 30 km norr om Cape Coast och nås lätt med taxi från stadens centrum och genom organiserade bussturer. Välkomstcentret i parken har en restaurang, en regnskogsstuga, ett picknickområde, ett campingområde och ett viltutbildningscenter.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, tidigare version.


Externa länkar[redigera | redigera wikitext]