Keimo Hirvonen

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Keimo Hirvonen, född 1959, är en finsk trummis som har arbetat med många av Finlands rock- och jazzstjärnor, bland annat J. Karjalainen, Rinneradio, Räkä Malmi, Hector, Pekka Pohjola och Hasse Walli.

Karriären[redigera | redigera wikitext]

Hirvonen föddes 1959 och började karriären som trummis för new agepionjären Maukka Perusjätkä i slutet av 1970-talet. Efter ett par plattor med Perusjätkä, spelade han trummor på Hanoi Rocks första singel I Want You / Kill City Kills år 1981. Därefter arbetade han bl.a. med Pave Majanen och Pete Malmi. Vid samma tid började han samarbetet med blues/country/rockstjärnan J.Karjalainen, som skulle bli ett långt sådant.

Under början av 1980-talet blev Hirvonen ett känt namn också i jazzkretsar, då han arbetade med artister som Pekka Pohjola, Sakari Kuosmanen och de experimentella jazzkollektiven Instinct och The Bullworkers. Jazzen fortsatte in på nittiotalet med de legendariska jazzgrupperna Rinneradio och Cool Sheiks. Sedan blev det igen rock med Ismo Alanko och den dystra rockikonen Hector.

I mitten av nittiotalet tog han igen upp samarbetet med J. Karjalainen, då han blev medlem i Karjalainens band Electric Sauna. I dag har han varit stadig medlem i bandet i över tio år och gett ut fem studioskivor.

Hirvonens viktigaste band[redigera | redigera wikitext]

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Album i urval[redigera | redigera wikitext]