Kenny Olsson

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Börje Kenny Olsson, född 3 juni 1977 i Stockholm, död 8 juni 2007 i Norrköping, var en svensk speedwayförare.

Olsson var bosatt i Haninge, men tävlade för en rad svenska speedwayklubbar och bodde under en tid i början av 00-talet i Eskilstuna där han hade en sambo, systern Susanne Henderson med familj och där laget Smederna har sin hemmaarena. Därifrån värvades han av Hammarby Speedway i Stockholm, och var med då denna klubb 2005 tog sig till elitserien.

Han körde också vintertid i "The Xtreme International Ice Racing series" (ice speedway) i USA och vann bägge serierna 2004 och 2005.

Sista tävlingen[redigera | redigera wikitext]

Under sin sista tid var han inför säsongen 2007 utlånad av Hammarby till Vargarna i Norrköping och utgjorde där en rejäl förstärkning. Han dog fem dagar efter sin 30-årsdag på Vrinnevisjukhuset i Norrköping efter att ha skadats svårt i huvudet vid en olycka under en hemmamatch mot ValsarnaKråkvilan kvällen före.

Begravning[redigera | redigera wikitext]

Begravningen ägde rum den 6 juli 2007 i Högalidskyrkan på Södermalm i Stockholm med Lars "Sumpen" Sundbom som officiant. Urnsättningen ägde rum i kretsen av de närmaste på Skogskyrkogården i Stockholm den 31 oktober 2007. Olsson var morbror till speedwaybröderna Robert Henderson och Daniel Henderson.