Leftfielder

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Leftfielderns position (LF) på en basebollplan.

Leftfielder (ungefär: "vänsterfältspelare") är en position i baseboll och softboll som spelar i det område som kallas outfield, området utanför baserna. Leftfieldern spelar till vänster från slagmannen räknat. De andra två positionerna i outfield är centerfielder och rightfielder och ett samlingsnamn på alla tre är outfielder.

Spelarna i outfield tar hand om de långa bollarna som slås bortom baserna ut från infield. En outfielder kan bränna en slagman genom att fånga en boll i luften innan den studsar, en lyra. Mer ovanligt är att en outfielder tar hand om bollen och hinner kasta den till en försvarsspelare vid en av baserna som hinner bränna en slagman eller annan springande spelare.

En outfielder ska vara snabb för att hinna till bollen på det vidsträckta outfield, vara säker på att fånga bollarna och ha en bra kastarm så att han kan kasta tillbaka bollen både hårt och välriktat till någon infielder eller catchern vid behov.

Kända leftfielders[redigera | redigera wikitext]

Leftfieldern Ted Williams 1949.

Följande 20 leftfielders i Major League Baseball (MLB) hade till och med 2019 valts in i National Baseball Hall of Fame:[1]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Hall of Famers by Position” (på engelska). National Baseball Hall of Fame and Museum. https://baseballhall.org/discover-more/stories/hall-of-famer-facts/hall-of-famers-by-position. Läst 14 februari 2019. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]