Lego Batman: The Video Game

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Lego Batman: The Video Game
OriginaltitelLego Batman: The Video Game
UtvecklareTraveller's Tales
UtgivareWarner Bros
GenrePlattformsspel, Action/Adventure
Antal spelareSingle/Multiplayer
FormatWii, PS3, Xbox 360, Nintendo DS, Microsoft Windows, IOS ps2
Distribution
Europa10 oktober
USA23 september
Datorspelsportalen

Lego Batman: The Video Game, är ett tv-spel som släpptes 1 september 2008 på Nintendo DS och Windows, och 23 september på de andra konsolerna. År 2012 släpptes uppföljaren Lego Batman 2: DC Super Heroes.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Lego Batman: The Videogame är det första av Traveller's Tales legospel som bygger på en självständig handling. Till skillnad från tidigare legospel så bygger det mer på begreppet om en franchise i stället för att följa handlingen i en viss film eller en annan berättelse från den. Spelet handlar om att Batman och Robin bekämpar brottsligheten i Gotham City. Batmans farligaste fiender har alla rymt från Arkham Asylum och delat in sig i tre grupper med fem skurkar i varje grupp. Var och en av grupperna leds av en listig skurk med planer att uppnå ett personligt mål.

Varje grupp åtföljs av hundratals ligister som stjäl under deras order. Varje gruppmedlem har också en specifik uppsättning av undersåtar som är anpassade till deras brott.

Skurkuppdragen visar främst hur skurkarna inrättar sina planer, medan hjältarna visar öden och resultaten av skurkarna och deras sadistiska planer. Det allmänna mönstret i varje berättelse är att ledarna ofta lämnar sina medarbetare i händerna på Batman eller polisen när deras användning är över. Så småningom förstör Batman och Robin alla deras planer och skickar alla skurkarna tillbaka till Arkham. Gåtan fångas på grund av ledtrådarna han lämnar efter sig, Pingvinens robotar och utrustning förstörs, och Jokern lyckas inte detonera bomberna. De sista scenerna visar att de flesta skurkarna är belåtna att vara tillbaka i Arkham, förutom Jokern, Pingvinen och Gåtan, vars planer misslyckades.

Batman och Robin flyger över staden ännu en gång för att göra sig säkra på att Gotham är säker. Spelet slutar.