Ljudet av ditt hjärta (roman)

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Ljudet av ditt hjärta
Författare Stephenie Meyer
Originaltitel Eclipse
Originalspråk Engelska
Översättare Carina Jansson
Genre Kärleksroman, vampyrroman
Utgivningsår 2007
Utgiven på
svenska
2008
Huvudpersoner Isabella Swan, Edward Cullen
Del i serie
Ingår i serie Twilight
Del 3
Föregås av Om jag kunde drömma, När jag hör din röst
Efterföljs av Så länge vi båda andas

Ljudet av ditt hjärta (Eclipse) är en ungdomsroman av Stephenie Meyer, från 2007. Det är den tredje boken i "Twilight"-serien.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Edward och Bella har förenats igen och är mer oskiljaktiga än tidigare. De går nu sista terminen på high school och Bella väntar på examensdagen med både förväntan och skräck, då hon blivit lovad att hennes förvandling till vampyr kan ske efter denna dag. Samtidigt härjar en våldsam seriemördare i Seattle och vampyren Victoria fortsätter sin jakt efter Bella. En dag känner Edward en okänd doft i Bellas hus och allt pekar på att en okänd vampyr har varit i hennes rum. Vem kan det ha varit? Någon som låtit Bellas pappa Charlie leva...

Familjen Cullen tror att det är en flock med nyfödda vampyrer som mördar alla människor i Seattle. Har de någonting med Bella att göra? Samma dag som Bella tar examen kommer hon på det! Samtidigt måste Bella välja mellan Jacobs vänskap och Edward - hennes livs kärlek. Ett ovanligt samarbete mellan familjen Cullens och traktens varulvar inleds och en hård kamp om överlevnad mot Victoria och hennes nyfödda vampyrer utspelar sig.

Omslaget[redigera | redigera wikitext]

På omslaget är ett nästan avslitet rött band. Bandet står för valet som Bella måste göra. Hon måste välja mellan sin kärlek till vampyren Edward Cullen eller sin vänskap med varulven Jacob Black. Stephenie Meyer har även sagt att bandet står för att Bella inte helt och hållet kan slita sig loss från sitt mänskliga liv.

Film[redigera | redigera wikitext]

Huvudartikel: Eclipse (film)