Louis Theroux

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Louis Theroux 2009

Louis Theroux, född 20 maj 1970 i Singapore, är en brittisk[1] TV-journalist, son till den amerikanske författaren Paul Theroux. Theroux flyttade till Storbritannien som barn och är uppvuxen i London. Han är kusin till den amerikanske skådespelaren Justin Theroux.

Theroux har gjort sig känd för sina program Weird Weekends och When Louis Met, i vilka han intervjuar och tillbringar tid tillsammans med personer som på olika sätt lever udda liv eller har extrema åsikter. Han har också gjort en serie TV-dokumentärer för BBC2. Exempel på folk som han gjort TV-program om är Westboro Baptist Church, vit makt-duon Prussian Blue, svart makt-grupper, ufologer, TV-predikanter, porrskådespelare, survivalister, bodybuilders och scientologer.

Theroux har vunnit ett BAFTA Award och nominerats för en Emmy. 2010 fick han pris som "Best Presenter" av Royal Television Society för sin TV-dokumentär A Place for Paedophiles.

Han har även skrivit en bok om sina erfarenheter bland dessa udda personer.

Böcker[redigera | redigera wikitext]

  • The Call of the Weird: Travels in American Subcultures (2005)

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Louis Theroux: 'When I work I like to be invisible'” (på Engelska). The Independent. 3 december 2018. https://www.independent.co.uk/news/media/louis-theroux-when-i-work-i-like-to-be-invisible-761424.html. Läst 9 juni 2018. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]