Lucy Griffiths

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Lucy Griffiths
Född Lucy Ursula Griffiths
10 oktober 1986 (29 år)
Brighton, England
Aktiva år 2006
Betydande roller
Lady Marion i Robin Hood
IMDb SFDb

Lucy Griffiths, född 10 oktober 1986 i Brighton i England, är en brittisk skådespelerska, mest känd för rollen som Lady Marion i TV-serien Robin Hood från BBC 2006.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Född i Brighton 1986, Lucy utbildades på Windlesham School, Dorothy Stringer High School och Varndean College. Hon är en tidigare medlem på National Youth Music Theatre.

Hon dök först upp på TV:n i Sea Of Souls och senare i Sugar Rush även på teater samma år så dök hon upp i The White Devil.

I februari 2006 blev det tillkännagivet att hon ska spela en "lättretlig", vacker Lady Marion i BBC's familjedramaserie Robin Hood, tillsammans med Jonas Armstrong. Lucy har sagt att hennes karaktär "har blivit skriven som en intelligent, kvick, bitande karaktär, och det är så jag förväntade henne att vara."

Under 2009 gjorde hon sin West End debut i en ny uppsättning av Arcadia. Hon gör en roll i kommande ITV dramat U Be Dead. Hon kom tillbaka i sista avsnittet av Robin Hood i tredje och sista säsongen som en förmodad version av Lady Marion i livet efter detta.

Filmografi[redigera | redigera wikitext]

Teater[redigera | redigera wikitext]


Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, Lucy Griffiths (actress, born 1986), 5 december 2009.

Källor[redigera | redigera wikitext]