Luisa Maria av Belgien, ärkehertiginna av Habsburg-Este

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Luisa Maria av Belgien)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Luisa Maria Anna Martine Pilar
Född11 oktober 1995 (23 år)
Belgien Belgien Bryssel
Yrke/uppdragPrinsessa av Belgien och ärkehertiginna av Habsburg-Este
FöräldrarLorenz av Österrike-Este, Astrid av Belgien
Den belgiska tronföljden
Arvföljden efter Philippe:
 1. Prinsessan Elisabeth
 2. Prins Gabriel
 3. Prins Emmanuel
 4. Prinsessan Eléonore
 5. Prinsessan Astrid
 6. Prins Amedeo
 7. Prinsessan Maria Laura
 8. Prins Joachim
 9. Prinsessan Luisa Maria
 10. Prinsessan Laetitia Maria
 11. Prins Laurent
 12. Prinsessan Louise
 13. Prins Nicolas
 14. Prins Aymeric
Belgiens monarki

Prinsessan Luisa Maria av Belgien, ärkehertiginna av Habsburg-Este, Luisa Maria Anna Martine Pilar, född 11 oktober 1995 i Bryssel, är belgisk prinsessa och bär även de utdöda titlarna kejserlig prinsessa av Österrike, kunglig prinsessa av Ungern och Böhmen, samt prinsessa av Modena.

Hon är det fjärde barnet till prinsessan Astrid av Belgien och ärkehertig Lorenz av Österrike-Este. Hon är syskon till Amedeo (f. 1986), Maria Laura (f. 1988), Joachim (f. 1991) och Laetitia Maria (f. 2003).

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Alla hennes morföräldrar och farfarsföräldrar är antingen kungliga eller adliga. Hon härstammar från de österrikiska, belgiska, italienska, svenska, franska, danska, brittiska, portugisiska, spanska och tyska kungafamiljerna. Eftersom hon är född efter förändringen av konstitutionen 1991, som avskaffade Salics lag, är hon den första prinsessan av Belgien att födas med full arvsrätt till tronen.

Efter att ha blivit utbildad vid Sint-Jan-Berchmans School i Bryssel - som de flesta unga medlemmar av den kungliga familjen blir - går hon för närvarande på Sevenoaks School i Kent, England sedan 2009, där även hennes äldste bror, Amedeo, har gått.

Offentliga framträdanden[redigera | redigera wikitext]

Hennes enda offentliga framträdande hittills är att hon, tillsammans med sin mamma prinsessan Astrid av Belgien och hennes syster prinsessan Laetita Maria, närvarade vid världspremiären av filmen Tintins äventyr, regisserad av Steven Spielberg.