Malldiskussion:Aktuella diskussioner/Lista

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Sidans syfte[redigera wikitext]

Hm, vad är tanken med denna sida, är det inte att diskussioner som är aktiva och påverkar många ska kunna ses av fler? Jag undrar efter redigeringen här som puffar för denna rubrik. Så trodde jag inte att tanken var med denna lista. /Hangsna (diskussion) 1 juli 2014 kl. 05.45 (CEST)

Sidan är tänkt att lista diskussioner som behöver fler synpunkter (vilket står i dokumentationen) – oftast är sådana diskussioner inaktiva (tills de noteras i mallen), men undantag finns. Exempelvis behöver viktiga diskussioner som påverkar många oftast fler inlägg än andra innan någon eventuell åtgärd vidtas, därmed går det även bra att lista sådana diskussioner. Lixer (diskussion) 1 juli 2014 kl. 09.43 (CEST)

Hur länge ska en punkt ligga?[redigera wikitext]

Diskussioner där det inte gjorts några inlägg på flera månader kan knappast ses som aktuella. Tostarpadius (diskussion) 5 juni 2015 kl. 22.01 (CEST)

Men syftet med sidan är ju att uppmärksamma diskussioner som behöver fler åsikter. Definiendum (?) 5 juni 2015 kl. 22.05 (CEST)
Om ingen bryr sig är det ändå fruktlöst, då kan man tolka det som "nej" eller "konsensus saknas" eller vad som är lämpligt. Det bör ändå bara vara aktuella diskussioner här. /Hangsna (diskussion) 5 juni 2015 kl. 22.08 (CEST)
Om resultatet skall tolkas som "nej" borde användare ha opponerat sig i diskussionerna. Den låga aktiviteten i diskussionerna tror jag beror på att få användare har upptäckt dem, men de lär förbli ännu mer bortglömda om de avlägsnas från denna lista. Definiendum (?) 5 juni 2015 kl. 22.45 (CEST)
Denna lista förlorar sin funktion om den inte rensas då och då. Tostarpadius (diskussion) 6 juni 2015 kl. 00.07 (CEST)
På vilket sätt? I sinom tid har diskussionerna gett ett konkret resultat. Definiendum (?) 6 juni 2015 kl. 08.19 (CEST)
Syftet är ju att uppmärksamma andra. Om andra har blivit uppmärksammade men ingen brytt sig på ett halvår så hjälper det inte om den ligger kvar här. Diskussionen finns ju dock kvar och kan ge ett resultat men puffandet har inte visat sig meningsfullt. Jag tror också att om listan blir för lång så försvinner diskussioner i mängden i alla fall. /Hangsna (diskussion) 6 juni 2015 kl. 09.10 (CEST)
Instämmer, men drar mig från att ta bort alla gamla diskussioner ur listan just nu... Finns det stöd/konsensus för att ta bort gamla diskussioner just nu eller bör de ligga kvar? Skottniss (diskussion) 2 mars 2017 kl. 13.11 (CET)
Mitt förslag är att diskussionerna kan få finnas kvar i listan en månad efter senaste inlägg.--Paracel63 (diskussion) 23 mars 2017 kl. 22.04 (CET)