Wikipedia:Wikipediafrågor

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Uppslagsordet ”WP:WF” leder hit. För Wikifika, se Wikipedia:Wikiträffar.
Kontakta Wikipedia
Frågor
Kontakt
 Arkiv för denna sida     Genväg WP:WF
Bluegradient1.svg
Wikipediafrågor
Frågor om hur Wikipedia fungerar
Wikipedia-logo.png
Oraklet utfrågas, målad 1884 av John William Waterhouse.

Här kan man ställa frågor om hur Wikipedia fungerar och om vad som är brukligt. Både rena nybörjarfrågor och frågor från dem som varit med ett tag är välkomna. I de flesta fall droppar svar in inom någon timme. Frågor som visar sig återkomma ofta kan läggas till på listan med vanliga frågor och svar.

Signera ditt inlägg med fyra tilde (~~~~) så skapas signatur med tidpunkt automatiskt. Tänk på att inte signera med e-postadress, telefonnummer, bostadsadress och annat som du inte vill ska spridas över Internet.

Fler frågemöjligheter

Du kan också ställa frågor kring Wikipedia på:


Senaste frågorna från Fikarummet:[redigera | redigera wikitext]

Fråga från Fikarummet:

Fake text[redigera | redigera wikitext]

Om man skriver saker som inte är sant på Wikipedia, Vad händer då? --Lalalla1 (diskussion) 8 september 2019 kl. 17.22‎ (CEST) (Signatur tillagd i efterhand.)

Det du skriver blir återställt och du kan bli blockerad från att fortsätta förstöra om det finns anledning att tro att du haft ett uppsåt att förstöra uppslagsverket, vilket det gör i ditt fall. --Larske (diskussion) 8 september 2019 kl. 17.34 (CEST)

Partinamn leder till faktafel[redigera | redigera wikitext]

Jag var av en slump inne på https://sv.wikipedia.org/wiki/Kerstin_An%C3%A9r och såg att hennes partitillhörighet i faktarutan anges som Liberalerna. Och det stämmer ju att Folkpartiet numera heter det, men Liberalerna ingick inte i partinamnet under hennes tid som politiker. Beror detta på ett misstag av artikelförfattaren eller är det något i Wikidatamallen som stökar till det? (Jag är newbie betr. Wikidata.) Al69dente (diskussion) 6 september 2019 kl. 16.55 (CEST)

Detta fixades kl 18.07 av en annan användare, inte på Wikidata utan i själva artikeln. Nu står det Folkpartiet. Det finns användare som menar att det ska stå Liberalerna även i ett sådant fall, men de är nog i minoritet. /NH 6 september 2019 kl. 21.55 (CEST)

Sidvisningsanalys[redigera | redigera wikitext]

Sedan en tid får jag inga värden angivna i diagrammen för sidvisningsanalys av Wp-artiklarna och har inte lyckats hitta någon förklaring till detta. Kan någon tala om för mig vad som är orsaken och hur man rättar till problemet?Hans Frörum (diskussion) 19 augusti 2019 kl. 15.50 (CEST)

Det fungerar för mig när jag klickar på "Antal sidvisningar", högst upp till höger på sidhistoriken (samma som "stats" under Mer-pilen): Monica Zetterlund. Ser du inga värden i min länk? Använder du något annat verktyg?--LittleGun (diskussion) 19 augusti 2019 kl. 21.22 (CEST)

Raderande av nyinlagd text och objektiva länkar?[redigera | redigera wikitext]

Sidan Tidsfaktorekonomi har legat ute i många år, den har inte varit begriplig och i viss mån missvisande. Jag gjorde en uppdatering och la till relevanta länkar, ex till en motion som lagts och ligger på Riksdagens arkiv. YGER raderade alltihopa och la tillbaka den första versionen som verkligen behöver ändras. JAg försökte förstå VILKA FEL jag gjort som föranledde YGER att radera precis allt...han gillade helt enkelt inte min text. Jag la då tillbaka länkarna som är väsentliga för att en läsare alls ska befripa vad Tidfaktorekonomi handlar om.IDAG 17 JULI har YGER raderat allt igen och återställt till den ursprungliga texten igen. Inte heller verkar det gå att kommunicera med honom. SÅ att jag kunde få veta HUR jag ska skriva för att det ska godkännas?

Kan någon hjälpa mig? Vad ska jag göra? Den ursprungliga texten är inte begriplig och utan länkarna blir det helt obegripligt. vh Anna GustinTidskatt (diskussion) 17 juli 2019 kl. 11.46 (CEST)

Jag har motiverat den tidigare återställningen på din dåvarande diskussionssida och borttag av överdrivet antal externa länkar på din nuvarande diskussionssida. Utformningen diskuteras med fördel på artikelns diskussionssida Diskussion:Tidsfaktorekonomi. Om du vill diskutera specifikt med mig (som då inte direkt handlar om dessa saker) är du välkommen göra det på min diskussionssida. Jag vill också påminna du startat en tråd om detta på Wikipedia:Wikipediafrågor#Tidsfaktorekonomi där du fått en del svar av andra, men som sagt artikelns diskussionssida är rätt plats för att diskutera detta.Yger (diskussion) 17 juli 2019 kl. 11.56 (CEST)

Jag har flyttat detta till artikelns diskussionssida: diskussion:Tidsfaktorekonomi.--LittleGun (diskussion) 17 juli 2019 kl. 14.21 (CEST)