Wikipedia:Wikipediafrågor

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Uppslagsordet ”WP:WF” leder hit. För Wikifika, se Wikipedia:Wikiträffar.
Deltagarsidor Icon of three people in different shades of grey.svg
 Arkiv för denna sida     Genväg WP:WF
Bluegradient1.svg
Wikipediafrågor
Frågor om hur Wikipedia fungerar
Wikipedia-logo.png
Oraklet utfrågas, målad 1884 av John William Waterhouse.

Här kan man ställa frågor om hur Wikipedia fungerar och om vad som är brukligt. Både rena nybörjarfrågor och frågor från dem som varit med ett tag är välkomna. I de flesta fall droppar svar in inom någon timme. Frågor som visar sig återkomma ofta kan läggas till på listan med vanliga frågor och svar.

Signera ditt inlägg med fyra tilde (~~~~) så skapas signatur med tidpunkt automatiskt. Tänk på att inte signera med e-postadress, telefonnummer, bostadsadress och annat som du inte vill ska spridas över Internet.

Fler frågemöjligheter

Du kan också ställa frågor kring Wikipedia på:


Senaste frågorna från Fikarummet:[redigera | redigera wikitext]

Fråga från Fikarummet:

Ändra artikelrubrik[redigera | redigera wikitext]

Hej, jag undrar om det går att ändra artikelrubriken? Det finns en sida "Foundation Asset Management" men som numera heter "FAM AB" vilket gör artikeln felaktig. Därför undrar jag hur man ändrar artikelrubriken.

FAMSthlm (diskussion) 6 september 2018 kl. 16.04 (CEST)

Hej. Artikelnamnetändras genom att flytta artikeln till ett nytt namn. Alla konton får rätten att flytta artiklar, men det tar ett par dagar. "Flytta-knappen" dyker sedan upp under mer pilen längst upp till höger bland flikarna. Jag har gjort flytten nu, FAM AB, utöka gärna artiklen med historik till exempel.--LittleGun (diskussion) 6 september 2018 kl. 16.15 (CEST)
För att förtydliga LittleGuns inlägg: Man måste ha varit registrerad användare några dagar för att få behörighet att flytta artiklar, men själva artikelflytten sker direkt. Det går att läsa mer om det i Wikipedia:Flytta sida. /Kyllo (f.n. fadder)|diskutera?| 6 september 2018 kl. 16.55 (CEST)

Information som inte är relevant?[redigera | redigera wikitext]

Hej, jag är nybörjare här på wikipedia. Jag jobbar på ett sjukhus som det finns en artikel om i svenska och engelska wikipedia. Informationen i den engelska versionen ser jag som till stor del irrelevant. Kan jag som privatperson men anställd föreslå ändringar i artikeln, eller hamnar jag i en intressekonflikt? Jag är tacksam om någon vill diskutera och har förslag. mvh PåBacken (diskussion) 31 augusti 2018 kl. 17.14 (CEST)

Hej! Det bästa sättet är att skriva på den engelska artikelns diskussionssida vad du tycker ska ändras och nämna att du arbetar på sjukhuset. (Det är alltså fliken ”Talk” som finns längst upp i artikeln om du läser den på en dator.) Det är precis så man ska göra enligt engelska Wikipedias riktlinjer för intressekonflikter. /NH 31 augusti 2018 kl. 19.10 (CEST)
Hej NH. Tack för svar! mvh PåBacken (diskussion) 11 september 2018 kl. 15.21 (CEST)

En besvärlig mall[redigera | redigera wikitext]

Mall:Senaste uppgift finns inlagd i några artiklar. Därför har de röda kategorierna Kategori:Senaste uppgift 2014, Kategori:Senaste uppgift 2016 och Kategori:Senaste uppgift 2017 trätt fram. Fortsätter användning av denna mall kan fler årtal träda fram. Detta är krångligt. Om den ska användas borde väl årtalen koma automatiskt eller så. Kan någon åtgärda detta? Eller bör mallen tas bort. Det finns ju redan mallar om att det skulle behöva uppdateras i artiklarna--Bruno Rosta (diskussion) 11 september 2018 kl. 00.25 (CEST)

Mallen verkar vara avsedd för tester och borde inte användas som åtgärdsmall i faktaartiklarna. Ersätt med en annan lämplig mall och upplys användare som du ser använda {{senaste uppgift}}. /Kyllo (f.n. fadder)|diskutera?| 11 september 2018 kl. 00.34 (CEST)
Utfört Utfört--Bruno Rosta (diskussion) 11 september 2018 kl. 01.43 (CEST)
Jag har arbetat med att uppdatera eftersatta artiklar och har samtidigt funderat över metoder för att lättare hålla koll på när artiklar senast uppdaterats så att artiklar inte blir eftersatta i framtiden. "Senaste uppgift" är en sådan idé, alltså en mall som läggs längst ner i en artikel för att markera den senaste daterade uppgiften i artikeln. Om artikeln innehåller aktuella uppgifter är mallen dold, men om uppgifterna är mer än tio år gamla blir mallen synlig. Dessutom läggs artikeln i en kategori. Tanken var att de rödlänkade kategorierna skulle vara dolda så att de inte syns för vanliga användare, men jag skapade inte kategorierna för att undvika merarbete om testet inte fungerade.
Jag skapade mallen och provade att använda den tre-fyra gånger när jag uppdaterade artiklar. Som jag ser det kan mallen användas när man uppdaterar en artikel om man samtidigt vet att artikeln kan behöva uppdateras igen om tio år. Det här är strikt sett inte en åtgärdsmall, eftersom uppdatering av artiklar inte alltid är nödvändigt. Det är således ett komplement och inte en ersättning för den ordinarie Inaktuellmallen.
Jag borde nog ha lagt in en förklaring på mallens beskrivningssida tidigare för att undvika missförstånd. Samtidigt tycker jag att man kunde frågat mig vad jag tänkt innan man tog bort alltihop. Det går inte heller att byta ut "Senaste uppgift" mot "Bäst före" eftersom de fungerar på motsatt sätt. Väsk 11 september 2018 kl. 12.23 (CEST)

En bugg eller liknande[redigera | redigera wikitext]

Kategori:Pages with syntax highlighting errors ligger i MediaWiki:Gadget-ImageAnnotator.js och MediaWiki:LAPI.js. Jag kommer inte åt att få bort detta. Kan någon åtgärda detta?--Bruno Rosta (diskussion) 16 september 2018 kl. 22.15 (CEST)

Fixat Fixat, nu är kategorin tom. Men jag ser ingen syntaxmarkering i MediaWiki:Gadget-ImageAnnotator.js. /EnDumEn 16 september 2018 kl. 22.35 (CEST)
Vad bra! Tack för hjälpen!--Bruno Rosta (diskussion) 17 september 2018 kl. 00.27 (CEST)
EnDumEn: Det blir ingen syntaxmarkering på sidor större än 100 kB (phab:T104109). Nirmos (diskussion) 17 september 2018 kl. 03.00 (CEST)