Hoppa till innehållet

Malldiskussion:Kommande produkt

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Jag har en frågan om användandet av mallen "kommande produkt". Jag tolkade användadet efter texten som den "ger ifrån sig" dvs: "Denna artikel innehåller information om en schemalagd eller planerad framtida produkt." Men det verkar ogillas, efter som den togs bort illa kvickt från många av sidorna där jag lade in den. När ska den användas och när ska den inte användas?

(andra försöket) Zz99 2 januari 2007 kl. 21.20 (CET)[svara]

Den ska aldrig användas, särskilt inte om saker som kom 1955. Thuresson 2 januari 2007 kl. 21.23 (CET)[svara]
Jag hakade upp mig på formuleringen "...innehåller information om...". Min tolkning vid första anblick var att den verkar vara till för att använda när man stöter på en artikel som omnämner t.ex. en film som inte kommit ut ännu, även om det råkar stå i en artikel om en skådespelerska född 1955.
Den andra tolkningen som jag stött på är att det endast gäller artikelns huvudämne. Och den tredje är att mallen inte ska användas. Det är lätt att bli förvirrad :) Zz99 2 januari 2007 kl. 21.51 (CET)[svara]
Jag skulle tolka den som att den endast skall användas när ett längre stycke (d.v.s. ett med egen underrubrik) eller en hel artikel handlar om en kommande produkt. Exempel på sådan torde vara till exempel wii fram till nyligen. Vi bör nog dock vara ganska återhållsamma med den typen av artiklar, då saker som sagt kan ändras snabbt.
andejons 2 januari 2007 kl. 23.03 (CET)[svara]

ovanstående flyttades hit från WP:WF av storebror 18 mars 2007 kl. 22.49 (CET)[svara]