Malldiskussion:Svenska kyrkan

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Revidering av mallen 1 januari 2018[redigera wikitext]

Jag har gått hårt åt denna mall skapad av Triboci/Chech. Jag har gjort den till en "vanlig" navigationsmall om saker som handlar om nuvarande Svenska kyrkan. JAg har också tagit bort övermånga länkar hit, och återupplivad mallen för svenska stift som omdirgerade hit.Yger (diskussion) 1 januari 2018 kl. 11.15 (CET)[svara]

Jag beklagar att hela det historiska perspektivet är borta. Samtidigt förstår jag behovet av rensning. Tostarpadius (diskussion) 1 januari 2018 kl. 11.44 (CET)[svara]
Jag skulle dock gärna se att rörelserna åter lades in. De är av betydelse för att förstå Svenska kyrkan i hela hennes bredd. Tostarpadius (diskussion) 1 januari 2018 kl. 11.47 (CET)[svara]

Återinföra Rörelserna?[redigera wikitext]

Jag vill väcka liv i Tostarpadius förslag om rörelserna här ovan, ska vi inte ta och återinföra dem? Vilka bör i så fall tas upp? Tidigare fanns följande i mallen:

Jag kan också fundera på om Evangelisk Luthersk Mission – Bibeltrogna Vänner borde ingå, de är ju delvis lika EFS.

I den gamla mallen nämndes även Missionsprovinsen, men då under rubriken Se även. Där är min förståelse att Provinsen nu är en helt separat rörelse, den är inte inomkyrklig utan tvärtom fri från Svenska kyrkan. Så där tänker jag att de inte bör återkomma.

@Tostarpadius: för lite mer livfull diskussion. OJH (diskussion) 9 mars 2021 kl. 22.13 (CET)[svara]

Förslag på förändringar[redigera wikitext]

Kikade igenom mallen och tänker att det gått drygt 3 år sen den senaste rejäla städningen. Ser några förändringsbehov, men eftersom det är en mall tänker jag att man kanske ska låta det mogna lite och se om det kommer diskussion här på sidan innan man gör något. De förändringar jag tänker mig är ungefär följande:

Grupp Begrepp Förslag Kommentar
Verksamhet Svenska kyrkans sjömansvårdsstyrelse Ta bort Verksamheten och artikeln har uppgått i Svenska kyrkan i utlandet
Verksamhet Svenska kyrkans utbildningsinstitut Lägg till Central del av kyrkans liv. Präster, diakoner, församlingspedagoger och kyrkomusiker måste studera här.
Indelning Icke-territoriella församlingar Lägg till Begreppet är en av indelningarna i kyrkoordningen som inte ändrats nämnvärt medan församlings- och pastoratsstrukturen moderniserats.
Styrning Stiftsfullmäktige Lägg till För att följa mönstret från kyrkomöte-kyrkostyrelse och kyrkofullmäktige-kyrkoråd bör stiftsfullmäktige också finnas med i listan. Vidare bör kategorin sorteras så att Kyrkofullmäktige och Kyrkoråd följs åt.
Verksamhet Sveriges Kyrkosångsförbund Lägg till Sångarförbundet engagerar 16 gånger fler personer än Lekmannaförbundet, och utgör en av kyrkans största interna rörelser.
Internationella samarbeten ACT Alliance Lägg till Svenska kyrkans internationella arbete verkar organiseras via ACT Alliance. Det saknas dock en artikel för ACT.

Vad sägs? OJH (diskussion) 9 mars 2021 kl. 22.13 (CET)[svara]