Martina Lind

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Martina Lind 2010.

Martina Lind, född 4 januari 1980, är en svensk civilekonom och tidigare ledamot av Stockholms kommunfullmäktige för Folkpartiet.

Martina Lind är entreprenör och grundare av den politiska blogg-aggregatorn Politometern.se och konsultbolaget Nordic Public Affairs AB (tillsammans med Johan Jakobsson). Hon är också styrelseaktiv i den svenska lokaltidningssfären Stiftelsen Pressorganisation.

Hon blev 2006 års Female Economist of the Year-stipendiat vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon var tidigare stabschef hos högskole- och forskningsminister Lars Leijonborg. Efter avslutade studier arbetade Martina Lind på Pfizer och senare även som journalist och affärsutvecklingschef på ekonomisajten E24. Hon var under mandatperioden 2002-2006 ledamot i Stockholms kommunfullmäktige, där hon var Folkpartiets yngsta ledamot någonsin. Hon blev i januari 2004 utsedd till Månadens stockholmare.

Martina Lind har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm samt en filosofie kandidat-examen i medie- och kommunikationsvetenskap från JMK vid Stockholms universitet.

Hon är gift med internetentreprenören Ted Valentin.

Källor[redigera | redigera wikitext]