Mase

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Mase eg. Mason Durrel Betha är en rappare från Harlem, New York som egentligen är född i Jacksonville, Florida den 27 augusti 1978.

Han började rappa i gruppen Children of The Corn där även Cam'ron och Big L m.fl. var medlemmar men det var inte förrän de alla gick solo som de började nå ut med sin musik, Mase kallade sig för Murder Mase tillsammans med Children of The Corn men ändrade stilen till en partyglad kille med sin första officiella skiva Harlem World släppt på Bad Boy Records som blev en stor succé och två år efter han gjorde skivan Double Up som inte blev det.

Några månader senare slutade han med att rappa och skapade rabalder när han istället blev pastor.

Men i 2004 kom han tillbaka med skivan Welcome Back där han bjöd på lättsammare musik helt fritt ifrån våld och svärord.

Senast gjorde han en totalvändning återigen då han 2007 blev signad av 50 Cent och började kalla sig själv Murder Mase igen och rappa hård gangsta rap.

2008 var det planerat att Mase skulle släppa sitt första album på G-Unit Records men efter att blivit arresterad.så verkar det som han har gått underdjorden.

Mest känd är Mase dock för sitt samarbete med Notorious B.I.G. och Puff Daddy i låten " Mo Money Mo Problems".