Mats-Eric Nilsson

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Mats-Eric Nilsson på Bok & Biblioteksmässan 2008.

Mats-Eric Nilsson, född 1955, är en svensk journalist och författare, som bland annat har arbetat som redaktionschef vid Svenska Dagbladet. Sedan 2013 arbetar Mats-Eric som chefredaktör för matmagasinet Hunger.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Som författare har Nilsson profilerat sig på debatt- och reportageböcker om livsmedel och matkvalitet. I boken Den hemlige kocken (2007) kritiserar han livsmedelsindustrin för otydlig märkning av livsmedel. Den boken har senare följts upp med flera böcker på samma tema. Mats-Eric Nilsson framträder även som livsmedelsdebattör och föreläsare, bland annat i en debatt med livsmedelsindustrin i Kunskapskanalens program Storforum: Maten den 16 februari 2009.

Mats-Eric Nilsson belönades år 2009 med Kunskapspriset, som delas ut av Nationalencyklopedin, med motiveringen "att han genom tidningsartiklar och böcker tydligt har stärkt svenskarnas konsumentkunskap på livsmedelsområdet".[1] I november 2011 vann Mats-Eric Nilsson konsumentpriset Blåslampan, som varje år delas ut av intresseorganisationen Sveriges Konsumenter.[2] 2013 tilldelades han Expressens Per Wendel-pris[3] och Årets väckarklocka av Elin Wägner-sällskapet.

Bibliografi[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]