Mbi urë

Från Wikipedia
Mbi urë
Festivali i Këngës 42-bidrag av Mariza Ikonomi
Släppt2003
GenrePop
Språkalbanska
Längd3:51
TextförfattareLedia Ikonomi
KompositörMariza Ikonomi

Mbi urë (på svenska: på bron) är en låt på albanska framförd av sångerskan Mariza Ikonomi. Med låten deltog Ikonomi i Festivali i Këngës 42, Albaniens största musiktävling.

Låten är skriven av Ledia Ikonomi med musik av Mariza Ikonomi själv. Låten orkestrerades av Dorjan Gjoni. Med låten ställde Ikonomi i december 2003 upp i Festivali i Këngës. Tävlingen var det året även Albaniens nationella uttagning till Eurovision Song Contest och en vinst i tävlingen skulle innebära att man även fick representera sitt land i Eurovision Song Contest 2004 som kom att hållas i Istanbul i maj. Ikonomis bidrag ställdes mot flera meriterade artister såsom Rovena Dilo (vinnare av tävlingen 2000), Eneda Tarifa, Rosela Gjylbegu och Elvana Gjata.

Ikonomi framförde sitt bidrag sist i den andra semifinalen och bidraget blev ett av nio som kvalificerades till finalen den 20 december.[1][2] I finalen uppträdde Ikonomi som nummer 11 av 18 finalister. Hon framförde "Mbi urë" efter Rovena Dilo med "Njëmijë zemra" och före Anjeza Shahini med "Imazhi yt". I detta års tävling redovisades inga poäng utan bara topp tre i tävlingen och då detta meddelats stod det klart att Ikonomi slutat på andra plats, enbart slagen av "Imazhi yt" med Anjeza Shahini. Trea slutade Rosela Gjylbegu med "Hirushja".[3]

Ikonomi skapade en mindre skandal då hon, mycket besviken över sitt resultat i tävlingen, rusade av scenen utan att ta emot sitt andrapris i tävlingen.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]