Miss Independent

Från Wikipedia
Miss Independent
Singel av Kelly Clarkson
Från albumet Thankful
Utgiven10 april 2003 [1]
FormatCD
Inspelad2003
GenrePoprock
Längd3:35
SkivbolagRCA
LåtskrivareRhett Lawrence
Kelly Clarkson[2]
Christina Aguilera
Matt Morris
ProducentRhett Lawrence
Singlar
Kelly Clarkson
"Before Your Love"/ "A Moment Like This"
(2002)
"Miss Independent"
(2003)
"Low"
(2003)
Album
Thankful

"Miss Independent" är den andra singeln (första i Australien och Storbritannien) från sångerskan Kelly Clarksons debutalbum Thankful.

Låtinformation[redigera | redigera wikitext]

Singeln är skriven av Clarkson, Rhett Lawrence, Matt Morris och Christina Aguilera, och producerad av Lawrence. Singelsläppet skapade vissa diskussioner. Producenten och låtskrivaren till låten, Lawrence, skulle egentligen ge låten till Destiny's Child. Men de spelade aldrig in den, så Aguilera fick låten istället och hon började skriva på låten tillsammans med Lawrence. Lawrence fick snart reda på att Aguilera inte skulle bli klar och använda låten för att hon hade hittat en annan låt i rockstilen som hon föredrog. Två år senare spelade Lawrence låten för Clarkson och senare skrev de klart texten till låten. Producenten blev lättad för han hade länge trott att hans låt skulle bli en hit kombinerad med en bra sångare/sångerska (Destiny's Child, Aguilera, Clarkson). Lawrence var aldrig på något sätt informerad om att spara låten till Aguilera, hon var inte nöjd med att låten blivit given till någon annan och vid något tillfälle var det prat om rättegång. Den låt som Aguilera föredrog två år tidigare var "Fighter", som gavs ut som singel i USA ungefär samtidigt som "Miss Independent", men "Miss Independent" lyckades bättre.

Musikvideo[redigera | redigera wikitext]

Musikvideon till "Miss Independent" visar Clarkson som sjunger på ett party. Vissa tror att den komplicerade handlingen till låten inte är kopplad till videon, videon möttes av en del kritik. En del fans gillade inte heller att Clarkson hade blivit tvungen att ändra sin "girl next door"-image till att bli sexigare för sin första officiella video. Trots sitt förbryllande koncept, spelades låten ändå flitigt på olika musikkanaler.

En annan video gjordes för Storbritannien. I videon framträder Kelly på toppen av en byggnad med skyskrapor i bakgrunden.

Listplaceringar[redigera | redigera wikitext]

Lista (2002-2003) Topplacering
Australien Australien 3 [3]
Belgien Belgien (Flandern) 9 [4]
Nederländerna Nederländerna 27 [5]
Schweiz Schweiz 44 [6]
Sverige Sverige 25 [7]
Österrike Österrike 39 [8]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]