Miss Universum Sverige

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Miss Universum Sverige
PlatsSverige Sverige
År2009-
TypSkönhetstävling
Geografisk
omfattning
Sverige Sverige

Miss Universum Sverige är en skönhetstävling som genomfördes för första gången i Sverige 6 juni 2009 i Telgias salonger, på Torekällberget i Södertälje. Vinnare där var Renate Cerljen som senare kom på 13:e plats i den stora Miss Universum-finalen på Bahamas i augusti.

Fröken Sverige har genomförts sedan sent 40-tal i Sverige, men har sedan 1952 skickat vinnaren till Miss Universum-finalen. Den senaste svenskan att vinna Miss Universum var Yvonne Ryding 1984.

Under åren 2007 och 2008 skickades ingen svensk representant till Miss Universum-finalen. Donald Trump sökte då en ny organisation i Sverige att driva uttagningen till Miss Universum. Joakim Granberg utsågs till att arrangera tävlingen i Sverige. Star World Sweden AB äger sedan 2009 licensen för att kora vinnaren i Miss Universum Sverige och skicka vinnaren till den stora finalen.

Under 2012 har en turné och uttagningar pågått över stora delar av Sverige. Svenska finalen år 2012 ägde rum i Stockholm Cafe Opera söndagen 26 augusti och vinnare blev Hanni Beronius.[1]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ http://www.missuniverse-sweden.com/Finalists/64

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]