Hoppa till innehållet

Monte Carlo (film, 2011)

Från Wikipedia
Monte Carlo
GenreRomantik, Komedi
RegissörTom Bezucha
ProducentNicole Kidman
Denise Di Novi
Alison Greenspan
SkådespelareKatie Cassidy
Selena Gomez
Leighton Meester
Cory Monteith
Andie MacDowell
Premiär2011
LandUSA
SpråkEngelska
Budget$20 miljoner
Intäkter$39,7 miljoner
IMDb Elonet

Monte Carlo är en romantisk komedifilm, regisserad av Tom Bezucha. Nicole Kidman, Denise Di Novi och Alison Greenspan producerade filmen för 20th Century Fox och New Regency Productions. Filmen är baserad på novellen Headhunters av Jules Bass. Produktion började i Budapest den 5 maj 2010. Monte Carlos huvudrollsinnehavare är Katie Cassidy, Leighton Meester och Selena Gomez, som spelar tre vänner som låtsas vara förmögna societeter i Monaco. Filmen hade premiär i USA den 1 juli 2011.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Gomez i Paris, Frankrike och filmar i juni 2010.

De tre tjejerna Grace (Selena Gomez), Emma (Katie Cassidy) och Meg (Leighton Meester) använder sina besparingar för en drömresa till Paris, som visar sig bli en katastrof. När de bestämmer sig för att ta en paus från sin usla rundtur och smyger in till lobbyn till ett femstjärnigt hotell så blir Grace misstagen för en bortskämd brittisk arvtagerska vid namn Cordelia Winthrop Scott. Grace låtsas vara Cordelia så att tjejerna kan uppleva drömsemestern som de förtjänat. Men allt går inte som de planerat när Grace blir förälskad i en kille vid namn Theo. Han blir förälskad i henne som Cordelia och har ingen aning om att Grace är en bedragare.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

  Selena Gomez  –  Grace Ann Bennett/Cordelia Winthrop Scott
  Leighton Meester  –  Mary Margaret "Meg" Kelly-Bennettt
  Katie Cassidy  –  Emma Danielle Perkins
  Pierre Boulanger  –  Theo
  Catherine Tate  –  Alicia
  Luke Bracey  –  Riley
  Cory Monteith  –  Owen
  Andie MacDowell  –  Pam
  Brett Cullen  –  Robert

Rollbesättning[redigera | redigera wikitext]

I mars 2010 avslöjades det att Gomez hade blivit utvald till en av filmens huvudrollsinnehavare efter att manuset skrivits om. För rollen fick Gomez tillbringa flera veckor för att lära sig spela polo och prata med en brittisk dialekt. Leighton Meester handplockades också i mars, och Katie Cassidy blev utvald för rollen som Emma i april. Den franske skådespelaren Pierre Boulanger gjorde sin debut i amerikansk film som kärleksintresset till Gomez roll.