Muhamadi Haji Mahmoud

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Muhamad Haji Mahmud föddes 1955 i Golaxan, som tillhör regionen Shahrizor i Irakiska Kurdistan. Han är kurdisk och irakisk politiker sedan länge. Haji Mahmud har varit aktiv politiker inom KDSP (Kurdistans socialdemokatiska parti). Han har varit peshmerge, kurdisk soldat, i många år och kämpat för ett självständigt Kurdistan. Han och hans parti har kontroll över regionen Shahrizor och i den regionen ingår även Halabja.

Den senaste tiden[när?] har Haji Mahmud varit utomlands väldigt mycket på olika möten och andra viktiga frågor som rör den politiska situationen och kurdfrågan. Han har varit i Frankrike, Italien, Tyskland och även Sverige de senaste månaderna[när?]. Där har de anordnat olika möten med socialdemokraterna i dessa europeiska länder. Idag är Haji Mahmud även minister i den irakiska regeringen och är en av de 42 medlemmarna i regeringen.

Muhamadi Haji Mahmoud, partiledare för Kurdistans socialdemokratiska parti (KSDP) sedan 1976, har även varit peshmergesoldat tillsammans med Jebbar Ferman som nyligen[när?] dog.