Muhamadi Haji Mahmoud

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Muhamad Haji Mahmud föddes 1955 i Golaxan, som tillhör regionen Sharazur. Han är kurdisk och irakisk politiker sedan länge. Muhamadi Haji Mahmud har varit aktiv politiker inom KDSP (Kurdistans socialdemokatiska parti). Han har varit peshmerge, kurdisk soldat, i många år och kämpat för ett självständigt Kurdistan. Han och hans parti har kontroll över regionen Sharazur och i den regionen ingår även Halabja.

Den senaste tiden har Muhamadi Haji Mahmud varit utomlands väldigt mycket på olika möten och andra viktiga frågor som rör den politiska situationen och kurdfrågan. Han har varit i Frankrike, Italien, Tyskland och även Sverige de senaste månaderna. Där har de anordnat olika möten med socialdemokraterna i dessa europeiska länder. Idag är Muhamadi Haji Mahmud även minister i den irakiska regeringen och är en av de 42 medlemmarna i regeringen.

Muhamadi Haji Mahmoud, partiledare för Kurdistans socialdemokratiska parti (KSDP) sedan 1976, har även varit peshmergesoldat tillsammans med Jebbar Ferman som nyligen dog.